čtvrtek 5. dubna 2018

Nádoba na kvašení zelí

Nádoba na kvašení zelí

Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


V čem souprava pro kvašení DELLA CASA vyniká? Je vynikající pro přípravu domácího kysaného zelí , kvašených okurek, nakládané zeleniny apod. Keramický zelák, hrnec na zelí v objemech 2l, 15l, 20l, 23l nebo 25l Keramický porézní zelák s víkem a zátěží v různých objemech.


Součástí je poklička i zátěž. P oměr plnění zeláku zelím je 95. KERAMICKÉ ZÁVODY ZÁBŘEH Keramický hrnec na zelí , zelák l. Tradiční keramické hrnce určené na kvašení okurek, nakládání zelí a masa. Pro výrobu výrobce používá vlastní výrobní hmoty a glazury.


Technologie výroby umožňuje vyrábět litím, zatáčením i lisováním. Pokud zeleninu dáváte do sklenice, je potřeba jí něčím zatížit, třeba jinou menší sklenicí s vodou nebo pískem. Nádobu umístěte na místo se stabilní pokojovou teplotou, ne k topení, nebo na sluníčko.


Zelenina pustí šťávu a začne být trochu cítit, to je v pořádku, je to znamení, že probíhá mléčné kvašení. Zelák l nádoba na zelí s víkem. Bez zelí by totiž námořníci umírali na kurděje, způsobené těžkým nedostatkem vitaminu C, který dříve hrozil v zimě také mnoha Středoevropanům. Sklenice nikdy neplňte zelím a šťávou až k okraji! V počátku kvašení produkují bakterie v zelí značné množství oxidu uhličitého a jiných plynů.


Od Kulináře zakoupíte keramické zeláky vyrobené v České republice. Vyzkoušejte náš recept na tradiční kysané zelí. Nastrouhané zelí s mrkví osolíte, dáte do nádoby a přitlačíte zeleninu víčkem s pružinou. Při teplotě max do 20°C dáte na několik dnů do tmavé místnosti.


Chladná teplota kvašení zpomaluje, vysoká naopak urychluje, ale ani jedno není pro celý proces příliš vhodné. V této kategorii naleznete keramické (kameninové) sudy na zelí (zeláky), které se nám za mnoho let prodeje nejvíce osvědčily. Nabízíme lety ověřené slovenské sudy na zelí , až do objemu 40l.


Nádoba na kvašení zelí

Každý sud na zelí (zelák) se snažíme co nejlépe zabalit, aby nedošlo k jeho poškození během přepravy. Ta správná nádoba na kvašení dokáže zázraky – jako kouzlem budete mít lahodné zelí , nakládané okurky, utopence, hermelíny, ryby a další dobroty. Domácí víno je také delikatesní záležitostí. Tak neváhejte a objednejte si nádoby na kvašení z naší nabídky.


Přečtěte si článek Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo. Nebojte se zkombinovat jakékoli druhy zeleniny, které se hodí na kvašení. Zelí bílé i červené, cibule, červená řepa, mrkev, různé druhy ředkví….


Můžete přidat i trochu kmínu, nebo trochu čerstvě nastrouhaného zázvoru. Zelí by v nádobě mělo být během kvašení něčím zatížené a zároveň je žádoucí zamezit přístupu vzduchu. Na druhé straně je však potřeba umožnit, aby z nádoby mohl vzduch a vznikající plyny odcházet.


U klasických “zelňáků” je tento problém obvykle řešen žlábkem v hrdle nádoby, do kterého se nalije voda. Sandor Ellix Katz je propagátor domácího kvašení. Tento druh kuchyňského experimentování dokonce povýšil na životní styl.


Ve své knize Síla přírodní fermentace popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí. Během kvašení se může na okrajích objevit bílá pěna - povrchová plíseň. Je nutné ji okamžitě sebrat, stěnu sudu otřít a dbát na odstranění příčiny - tedy dbát na to, aby zelí nebylo nasuchoa byl vždy dostatek šťávy na zelí. Při kvašení zelí může dojít k tomu, že není dostatek šťávy v soudku. Kysané zelí - recept na jeho naložení.


Naložení, respektivě recept na kysané zelí , si ukážeme krok za krokem jednoduše pomocí fotografií. V podstatě Vám ukážu, jak si doma sám zelí nakládám. Nejdříve je potřeba koupit pěkné hlávky zelí. V ČR je zelí dražší než třeba v Polsku, ale stejně Vám doporučuji.


Nádoba na pickles, na kvašení zeleniny s víkem,těžítkem a gumou. Přírodní keramický kvašák na zelí pro zdraví. Dodejte si energii vlastní zkvašenou zeleninou. Jirko můžeš zkusit zelí koupit až později kdy je chladno tj.


Nesmi být měkké letní zelí. Do hlávky u zeliho na krouhání neprotlačíš prst Pokud máš zelový hrnec a doplníš vodu aby bylo zelí stále pod vodou je to hračka přeji pěkný den. Hrnec na Pickles litry jedno víko těžítko Hrnec na mléčné kvašení ,pickles, s masivním a těžkým závažím o objemu dva litry je to, co potřebujete pro Vaši energii imunitu a vitalitu.


Nádoba na kvašení zelí

Stravujte se tak,jak vaše tělo potřebuje a umí. Kvašená zelenina z kvalitního keramického hrnce na pickles, je to nejpřirozenější a nejzdravější, co můžete svému tělu dát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky