pondělí 30. dubna 2018

Čištění bubnu pračky

Použijeme metodu našich babiček, která naprosto spolehlivě zabírá. Na čištění pračky si tedy připravte léty ověřený ocet i sodu, klidně stačí běžný typ. Pokud chcete, můžete použít i ocet bílý, bez přidaných barviv.


Buben pračky : Zapomeňte na babské rady. Na diskuzních fórech se můžete dočíst o čištění bubnu pomocí octa nebo kyseliny citrónové. Ocet i kyselina mohou nenávratně poškodit buben, filtr i gumové těsnění. Proto raději investujte do speciálního čističe praček.


Já jsem prase a nalivám přímo do bubnu. A ani nešetřím, fakt jedna flaška na pračky. Ale my máme teda vodu šílenou, možná by stačilo i míň, ale jistota.


Nezapomínejte na čištění bubnu pračky a celé její vany. K té se bohužel bez kompletního rozebrání nedostanete. Ale můžete prostor kvalitně vyčistit tak, že místo pracího prášku nasypete do zásobníku sáček kyseliny citronové. S tímto „práškem“ pak vyperte jednu prázdnou.


Pravidelné čištění pračky. Nejen v případě, že se vám z bubnu line příšerný odér, ale hlavně jako prevenci bychom měli pračce dopřávat pravidelný servis. Nevím, jak u vás, ale většina žen čištění pračky přímo nesnáší. Na všechny ty filtry, gumy a záhyby potřebujete minimálně celodenní dovolenou. Pokud perete každý den, přizpůsobte tomu frekvenci, a filtr propláchněte zhruba každé měsíce.


Jak vytáhnout filtr se dočtete v manuálu, který jste obdrželi společně se spotřebičem od výrobce. Dávám litr octa, vyperu. Potom nasypu několik pytlíků sody a znovu vyperu.


Má se dávat nejen ocet, ale i ta soda. Poté program znovu spusťte a nechte doběhnout. Do bubnu také můžete přidat hadřík, který na sebe nachytá uvolněné nečistoty. Vyčištění pračky pomocí jedlé sody a octa zvládne každý.


Celý proces opakujte každý měsíc a buďte si jistí, že. Pokud se čištění tohoto místa příliš nevěnujete, po čase spolu s vodním kamenem vytvoří nevzhledné usazeniny, které jsou ideálním místem pro tvorbu plísní a množení bakterií. Právě tato místa přitom často působí onen nepříjemný zápach, který se následně line z bubnu pračky. Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet.


Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Nedá se nic dělat, u moderních praček je opravdu lepší sáhnout po speciálním prostředku k tomu určeném a použít program na čištění bubnu. Ano, moderní pračky mají speciální program, který slouží pouze k čištění vnitřku pračky.


Jednoduše proto, že moderní pračky si prádlo váží, je dost pravděpodobné, že. Předem byste si ale měli dobře prostudovat, například jak vyčistit pračku octem. Nadměrné množství octu totiž poškozuje gumové části pračky , a mohli byste si tak spíše uškodit. Tři šálky octa a běžný prací. Zde naleznete přehled všech otázek a odpovědí týkajících se nejlepších způsobů čištění vaší pračky.


Ve filtru se zachytávají vlasy, mince, sponky a nejrůznější předměty, které se dostanou z bubnu do výpusti vody. Pokud by se filtr někdy ucpal, může se spálit čerpadlo. Poslední věcí na čištění je buben pračky a celá její vana. Vhoďte dvě tablety do bubnu pračky , zapněte na nejdelší program (můžete i nemusíte zvolit vyšší teplotu).


K čištění pračky můžete využít i obyčejné tablety do myčky. Pračka bude čistá i krásně voňavá. Je na něm založena celá řada.


Nejproblematičtější je čištění bubnu pračky , který bývá zanesen z vnější strany. U každé pračky však je nutný jiný postup , je tedy dobré pracovat podle. Podobnou službu vám však udělá i hrnek obyčejného octa či kyselina. Funkce ekologického čištění bubnu udržuje buben, těsnění a sklo dvířek hygienicky čisté, a to pomocí horké vody a velmi vysoké rychlosti odstřeďování, tedy bez použití jakýchkoliv chemikálií. Odstraní zbytky pracího prostředku a nánosy nečistot ze špinavého prádla.


Zbytky chemikálií pro domácnost - z práškového lakování, klimatizace nebo bělidla může dojít vzhledem k tomu, že se promývací činidlo používané nebo velmi nízké kvality, nejsou schopné se rozpouštět ve vodě nebo ve velmi velkých množstvích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky