středa 25. dubna 2018

Domácí jablečný džus

Jablečná sezóna přinesla bohatou úrodu. Jak si poradit s mnoha kilogramy jablek? Co třeba vyrobit domácí jablečný džus. Domácí jablečný džus - recept. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky.


V hrnci jablka podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Rozmixujeme tyčovým mixérem a následně ještě propasírujeme přes síto. Vmícháme cukr a kyselinu citronovou, cukr necháme rozpustit a jablečnou směs vychladnout. Vynikající a osvěžující. Cukru můžete přidat i méně, záleží na chuti každého z nás.


Vyrobte si domácí jablečný džus přesně podle svých chutí. Jeho sladkost či kyselost závisí jen a jen na vašich preferencích. A stejně je lepší ho pít rozředěný minerálkou, sodou či obyčejnou kohoutkovou vodou.


Je mnoho způsobů, jak zpracovat přebytky jablek v jejich sezóně.

Mezi ně patří také recept na domácí jablečný džus. Uprostřed strady jablek, dobrá hospodyňka často vybíhá z tohoto nepochopitelného množství polotovarů, které mohou být vyrobeny z jablek. Jsou skutečně všestranné v použití ovoce, z něhož se vyrábějí stejně chutné dušené ovoce, džusy, džemy, zavařeniny, džemy a dokonce i sýry.


Tématické fráze: horké jablko recept jablečný nápoj horky mošt teplý jablečný nápoj jablečný džus recept horký napoj z jablečného džusu horké cappy domácí jablečný džus teplý jablečný mošt recept na jablečný džus jablečný džus recept horke jablko jablečný džus domácí nápoje recepty teplý mošt horký. Jakmile máme hotovo, což znamená rozmícháno, naplníme džus do lahví, které musíme opravdu pečlivě uzavřít a vložíme je do hrnce. Zalijeme teplou vodou a minut sterilujeme.


Pokud máte hrnec na zavařování, použijte jej. Předtím, než budeme jablečný džus podávat, musíme ho ještě zředit minerální nebo stolní. Vložil(a): szendrejka, 26.


Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec min. Recept – příprava domácí jablečný džus s mrkví. Tuto jablečnou šťávu pijte po deci za den. Potřebujete: kg jablek, 2g mrkve, 1g cukru (můžete korigovat), g kyseliny citrónové.


Ingredience 3-jablka středně velká mrkev dkg cukru (stačí dkg) lžička kyseliny citronové. Vedle tohoto účinku reguluje pektin střevní průchod a pomáhá tělu uvolňovat toxiny přes výkaly. Motivací, proč jablečný džus popíjet pravidelně, by mohly být i závěry americké studie, provedené Cornellovou univerzitou, která má sídlo v New Yorku. Z nich jednoznačně vyplývá, že mezi obsaženými látkami v onom ovoci se nachází i několik unikátních sloučenin s anti-rakovinovými účinky.


Dozvíte se více právě v tomto článku a když se Vám jablečná šťáva bude zamlouvat, tak si ji můžete udělat doma a bude to ta nejzdravější!

Celer zbavíme konců a oloupeme, jablka zbavíme jadřinců, pomeranč slupek. Množství zázvoru zvolíme podle chuti a oškrábeme ho obrácenou stranou kávové lžičky, abychom přišli o co nejmenší část kořene. O jablečném octu je všeobecně známo, že pomáhá na spoustu nemocí a problémů.


Nemusíme vyzdvihovat jeho účinky a přínosy pro lidské tělo. Pravidelná konzumace je pro tělo přínosem. Tento článek nepojednává o tom, jak jablečný ocet pomáhá, kde všude může působit, ale o tom, jak si jablečný ocet připravit doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky