úterý 5. prosince 2017

Italský chléb

Italský chléb si můžete připravit vždy čerstvý. Je to nečekaně jednoduché a rychlé. Voňavým kouzlem překvapíte každou návštěvu.


Postup V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo.

Oblíbený italský chléb , který se používá jako příloha k jídlům i jako základ na bruschetii. Tradiční ‚ chléb chudých‘ je dnes oblíbenou pochoutkou v luxusních restauracích. Itálii ale můžete zažít i doma – a náležitě si ji vychutnat.


Kdo byl v Itálii, určitě si vzpomene na vynikající bílý chléb , který tam dávají snad ke všemu. Dnes si připravíme jeho variantu se sýrem cottage. Pod pojmem kváskový chléb si většina lidí představí tmavou cihlu s nakyslou kváskovou vůní. Ano, to je jeho nejtradičnější podání. S kváskem ale vůbec nejste omezení jen na racionální pečivo.


Můžete s ním udělat i světlejší a měkké chleby, jako dělají třeba Italové.

Tématické fráze: foccacia emanuel italský pizza chléb těsto na pizzu emanuel ridi pizza podle emanuela ridiho italský chléb foccacia focaccia těsto emanuel ridi testo na pizzu italský chléb focaccia italský chléb focaccia recept italsky chléb recept testo na focaccia pizza podle emanuela recept na foccacia foccacia ridi těsto na. Tématické fráze: focaccia foccacia recept foccacia focacia fokacia italské pečivo italské pečivo recepty italská foccacia italské pečivo recept italský chléb -foccacia domácí italský chleba focaccia recept italský chléb s olivami recept na foccacia fucacio focacio focacia recept focaccia chleba se sýrem italskýchleba recept. Připravuje se z podobného těsta jako pizza, ale focaccia je oproti pizze vyšší a není tolik ozdobena. Může být s olivami, bylinkami (např. s rozmarýnem), cibulí, sýrem, rajčaty nebo na sladký způsob. Recept na focacciu je opravdu velmi snadný.


Ovocné kynuté knedlíky, ať už jsou s jahodami, meruňkami, švestkami nebo docela jiným ovocem, máme rádi hlavně my, milovníci sladkých jídel. Tento tradiční italský chléb nabídněte jako předkrm, přílohu k polévce nebo si ho vychutnejte jen tak. Samotné těsto chutná jako klasická focaccia.


Kynuté olivové těsto bývá dokončeno rozmarýnem a tymiánem, ale Italové ho také plní modrým sýrem a hroznovým vínem. Na domácí italský chléb zvaný ciabatta nejdříve připravíme kvásek. Misku zakryjeme a necháme vzejít kvásek.


Do větší mísy nasypeme 3g pšeničné chlebové mouky se solí, přidáme rozdrobené droždí (g), lžíci. Italské pečivo je jemné, nadýchané, zkrátka jako obláček. Díky své struktuře na sebe skvěle váže olivový olej, balsamico, pesta, polévky nebo zbytek omáčky z talíře po těstovinách. Panettone se mi vždy líbil nejen proto, že byl tak trochu exotický, ale i pro svou odlišnou a nadýchanou strukturu oproti vánočce či mazancům… Dalo by se říci,.


S olivovým olejem, bylinkami. Pekli jste už někdy chleba? Jestli ne, máte jedinečnou příležitost si to teď sami vyzkoušet.

Upečeme fajnový, placatý chleba s olivovým olejem a rozmarýnem. Na jeho přípravu použijeme i. Recept, podle kterého se vám CIABATTA chléb - tradiční italská bačkora zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Focaccia je tradiční italský chléb v podobě placky. Je podobný těstu na pizzu, ale peče se silnější. Ochucuje se rajčaty, olivami, rozmarýnem, utřeným česnekem. Někteří Italové chlebové placky focaccia jedí namazané sladkou pomazánkou.


My je máme nejraději čerstvé ke grilovanému masu a zeleninovému salátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky