úterý 19. prosince 2017

Hrnec na pickles

Hrnce na PICKLES o obsahu cca litry Při objednávce uveďte číslo hrnce. Obecně řečeno kvašená zelenina aktivuje imunitní systém v boji proti bakteriím a virům, posiluje organismus proti infekcím, podporuje také tvorbu krve a hormonů. Stravujte se tak,jak vaše tělo potřebuje a umí.


Ručně točený na hrnčířském kruhu, má hnědou glazuru. Více informaci ve spodní části stránky.

Veškerou zeleninu nakrájíme najemno, pokud zvolíme i kousek řepy, pickles získá jemný růžový nádech. Vložíme do mísy a jemně prosolíme, dáváme pozor, aby sůl prostoupila celou směsí a ta tak mohla pustit šťávu. Očištěné zelí nakrájejte na jemné proužky, mrkev nastrouhejte nahrubo. Přidejte sůl a vše smíchejte ve velké míse.


Je potřeba sůl pořádně promnout se zeleninou, až začne pouštět šťávu. Pak zeleninu přendejte do nádoby a pořádně jí upěchujte. Pickles je tak ideální oblohou k hlavnímu jídlu nebo přísadou do salátu.


Keramický hrnec na pickles Pokud nemáte rádi umělou hmotu a dáváte přednost tradičním materiálům, pak by vás mohly zajímat naše keramické nádoby na pickles – zeláky.

Nádoba je ručně točená proto ty odchylky. Jeden litr je cca jedno kilo zeleniny. Hrnec má kvasnou zátku. Je super zdravá, křupavá, vyjde na pár korun a vydrží celou zimu.


Pokud si ji chcete vyrobit, tak ideální doba je právě teď! Příprava: zelí nakrájíme na jemno, bílou ředkev nastrouháme na jemném struhadle. Obě směsi smícháme spolu se solí ( na kg směsi čajová lžička soli). Sklenici nebo hrnec na pickles vymyjeme a natlačíme zeleninu. Zatížíme a necháme tři až pět dní kvasit při pokojové teplotě.


Přírodní kamenina na kvašení. Víte,co jíte a za trochu té námahy kvašení pickles určitě stojí. Zkrátka kompletní kvasnou nádobu na nakládání zeleniny.


Stačí jenom vypláchnout a začít nakládat. Ochutnejte vychlazené pickles – měly by chutnat velmi svěže a příjemně slano-kysele. Speciální nádobu na pickles lze objednat na internetu či koupit v některých bioprodejnách. Zeleninu dle vašeho výběru krájíme na větší kusy, dáme do sklenice či kvašáku, zasypeme mořskou solí a oblíbeným kořením (může být kmín, semena kopru, zelený kopr či jiné – záleží na vašich chutích a experimentech) a zalijeme vroucí vodou.


Tuto metodu hojně využívali naši předkové, kteří si takto uchovávali zeleninu na zimu.

Tescoma hrnec na rýži PURITY MicroWave. Kvašená zelenina je velmi zdravá a měla by být součástí každodenního stravování. Sud na zelí-kvašák litrů. Je to jenom sud na kvašení.


Na každém našem sudu je kvasná zátka. Také jsem před dny koupila pořádný kameninový 3l hrnec pickles. Zatím mám vyzkoušeno bílé zelí,které nemá chybu.


Moc se těším v létě na kvašáky a další pokusy. Minulá várka se,ale vůbec nepovedla a šla do koše. Kvašený zeleninový salát Pickles - recept: Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Recept na kvašenou zeleninu: Udělejte si pickles už dnes!


Kvašení nebo fermentace je nejjednodušší a mimořádně zdravý způsob, jak si udělat zásoby zeleniny na celou zimu. Teď jsem zrovna tvořil nádoby na PICKLES. Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv. Víčkem je prostrčena tyčka, která ústí do těžítka, které tlačí na zeleninu. Kromě toho jsou pickles bohaté na minerály, vitamíny, enzymy a probiotika, zvyšují imunitu, pomáhají vylučovat toxiny z těla, bojovat proti únavě, snižovat vysoký tlak a tak dále.


Přes zimu je tedy kvašená zelenina více než důstojnou náhradou zeleniny čerstvé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky