čtvrtek 16. července 2015

Šálky na ristretto

Keď si chcete vychutnať espresso alebo ristretto ste na správnej adrese. Možná jste se setkali s maličkými hrníčky, které vypadají, že jsou pro ristretto přímo dělané. Tyto hrníčky se ale používají spíše proto, že jsou praktičtější na údržbu. Správně by se však ristretto mělo podávat ve stejném šálku jako espresso, tedy v šálku o objemu až ml s ouškem. JURA Švýcarské Kávovary.


Vyberte si z kvalitních šálků vytvořených speciálně pro servírování kávy.

Doba extrakce je zhruba vteřin. Na espresso se standardně používají šálky o objemu 60–ml. Miniaturní silná káva, se kterou se setkáte hlavně na jihu Itálie.


Má objem kolem ml, čehož se obvykle docílí zkrácením doby extrakce. Na ristretto se používají stejné šálky jako na espresso, tedy – ml. Objem 35 ml (0l), výška šálky… 2€ 3. Ristretto , koncentrovanejší kávový nápoj. Základný rozdiel oproti espressu je v objeme nápoja.


Kým espresso obsahuje cca 30ml vody, ristretto len cca 20ml.

Dosiahneme to jednoducho, kávu zomelieme na jemnejšie a cez páku nám pretečie počas sekúnd menej vody. Dobrú kávu a čaj si vychutnáte z kvalitnej šálky. Navyše šálky prestížnych značiek kávy sú zdobené rôznymi originálnymi symbolmi, vďaka čomu pôsobia jedinečne. Omlouváme se za vzniklé komplikace a věříme, že již brzy Vám opět nabídneme Vaši oblíbenou kávu i na našich Nespresso Boutiques.


Možnosti doručení prostřednictvím DP PPL a České pošty zůstávají bez omezení a všechny objednávky nad kapslí jsou s dopravou zdarma. Vzhledem k aktuální zvýšené frekvenci on-line. Lungo, alebo espresso pripravené do väčšej šálky 120ml – 150ml podávané s konvičkou. Takáto káva má potom sotva ml a pije sa naozaj jedným dúškom.


Poháre na kávu sú rovnako ako u šálok vyrábané z hrubostenného skla. Vhodný pro ristretto i espresso. Ale hlavne – tieto presso šálky dobre udržujú teplo.


Espresso šálky sklenené. Lavazza pro ristretto s podšálkem - Lavazza hrnek s talířkem na ristretto ml. Termo sklenice na espresso Style HotCool, ml, ks.


Jak vybrat správnou velikost šálku na kávu? V této kategorii najdete šálky a hrníčky jako stvořené pro klasické malé espresso (neboli české piccolo). Vejde se do nich i trochu teplého mléka a jdou použít i pro dvojté espresso - doppio.


Pokud potřebujete větší hrnky, navštivte kategorii Cappuccino šálky.

Stylový doplněk interiéru pro všechny milovníky kávy. Kávovar o objemu 2ml připraví pro vás najednou až šálky lahodné a chutné kávy. Venujem sa predovšetkým maľbe na úžitkové predmety (keramika, sklo, drevo) ale aj textilu, bižutérii a obrazom. Ak Vás moja tvorba zaujala, ale máte motív ktrorý by sa vám páčil viac - neváhajte ma kontaktovať!


Vlastnosti:materiál: kvalitní nerezová ocel – vysoká odolnostneohřívající se rukojeť kávovarupropojení. Tyto nápoje mají standardní objem šálku v rozmezí 60–ml. Prosím kliknite na odkaz v e-maile, ktorý sme Vám poslali, alebo kliknite na tlačidlo nižšie, ak chcete, aby sme Vám poslali ďalší e-mail.


Standardně se espresso nápoje dělí na ristretto , espresso a doppio, které jsou podávány v demitasse šálcích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky