čtvrtek 23. července 2015

Plech na cupcakes

Mhou se vydlabat a vložit do nich náplň, na povrch se často kladou dekorace ovocné nebo cukrové. V podobě cupcakes se často připravují klasická dortová těsta a je možné využít receptury známých dortů. Existují například cupcakes Red velvet nebo Sacher cupcakes.


Troubu předehřejeme na 180°C. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Do každé položíme na dno celou sušenku Oreo.

Vodu a máslo dáme do kastrolku a ohříváme, dokud se máslo nerozpustí, přidáme kakao, dobře rozmícháme a necháme vychladnout. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, sodou a solí. A pak už jen zkoušet nové recepty na ty nejlepší mini bábovičky.


Pokud ho ještě nemáte, je načase pořídit si do výbavy plech na muffiny. Hlavním znakem cupcakes je to, že oproti muffinům nemají typickou vybíhající čepičku. Cupcakes jsou v podstatě malé dortíky.


Mají jemnější těsto, které je obvykle připravované z receptur na klasické dorty. Na povrchu cupcakes se vždy nachází bohatě zdobený krémový vršek.

Miluji jídlo všeho druhu - sladké, slané, steaky, těstoviny, prostě co Vás napadne. Troufám si říct, že péct sladké už trochu umím, takže o tom je blog na plech. Vařit naopak moc neumím a tak si raději zajdu do restaurace. Na odměření stejných dávek těsta se vám může hodit lžíce na kopečkovou. Jestli plánujete aspoň občas dělat cupcakes a někam je převáže, tak doporučuju nějakou přepravku, nebo alespoň papírové krabice speciálně na cupcakes (dají se koupit online).


Nestojí to tolik a dají se rozložit a pak zase složit a použít opakovaně. Taky před převozem doporučuju dát cupcakes do lednice, aby ztuhl krém. Vyberte si třeba nízký plech , ze kterého se pečivo snadno vyndavá, pekáčky s vysokým rantlem na buchty a piškoty, nebo kulaté plechy na koláče, i plechy na muffiny, makronky, či donuty.


Najdete tu plechy různých rozměrů, vybrat si tak můžete přesně ten, který se vejde do Vaší trouby, nebo pojme požadované množství těsta. Do upečených cupcakes pomocou nožíka urobíme zvrchu jamku a naplníme ich krémom. Nad parou vymiešame bielky s cukrom na tuhý sneh a ozdobíme ním cupcakes (trošičku snehu si odložíme). Na záver na cupcakes pomocou zvyšného snehu prilepíme drobné ovocie.


Make delicious cupcakes with this easy recipe, perfect for everyday baking and occasions. Find more cake and baking recipes at BBC Good Food. Bake these easy vanilla cupcakes in just minutes. Nachystáme plech na muffiny, vyložíme papírovými košíčky a naplníme těstem.


Necháme zchladnout a nazdobíme krémem. Krévše kromě smetany smícháme dohromady.

Smetanu si umícháme zvlášť a jemně zapracujeme ke zbytku krému. Pripravíme si plech na muffiny, vystelieme košíčkami na pečenie a plníme tak do polovice, možno o trošku viac, netreba to však prehnať lebo sa nám cesto bude prechádzať po vrchu pekáča potom :). Jde o dva velmi dobré moučníky, ale každý je naprosto jiný. Na vychladle cupcake krém buďto namažeme nebo ozdobíme cukrářským pytlíkem.


Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a kolečkem banánu pokapaného citronem, a to pokud nebudeme cupcake hned podávat. Recept na cupcakes jsem si vypůjčila ze staršího příspěvku, kde jsou dortíky zdobené marcipánem a možná díky tomu tak trochu opomíjené. Je to ale škoda, protože těsto je díky podmáslí krásně vláčné a vydrží i několik dní. Do těsta na cupcakes přisypeme mouku, přilijeme mléko a znovu vyšleháme, dokud nám nevznikne hladké hutné těsto. Těsto rozdělíme do formy na muffiny, kterou jsme vyložili papírovými košíčky.


Vanilkové cupcakes pečeme - minut, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí. Nemecku Upečte si doma tú najlepšiu pizzu s vašimi. Dej péct na – minut.


Zda jsou upečené zkontroluj čistou špejlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky