čtvrtek 6. června 2019

Skleněné nádobí do mikrovlnky

Příprava pokrmů v mikrovlnné troubě je rychlá a praktická. Ve speciálním nádobí jídlo ohřejete, uložíte v lednici, a nově dokonce i uvaříte! Nádobí do mikrovlnné trouby. Kvalitní nádobí do mikrovlnné trouby.


I malé děti dnes ví, že ne každý talíř nebo miska do mikrovlnné trouby patří. Ideální je pořídit si specializované nádobí do mikrovlnné trouby.

Nejedená se pouze o jednoduché misky, do kterých se toho moc nevleze, ale o celé sety, které obsahují rozměrné talíře i mísy pro. Do trouby nepatří jemné sklo (hrozí prasknutí), olovnatý křišťál a sklo zdobené dekorem s obsahem kovů, např. Porcelánové stolní nádobí : dobře propouští mikrovlny a je vhodné pro ohřev jídla. Křupavé kouzlo stisknutím tlačítka? Díky této pánvi si připravíte jednoduše křupavé hranolky, slaninu, pizzu, zeleninu nebo toasty v mikrovlnné troubě.


Lze mýt v myčky nádobí. Dobře zvolené nádobí je nezbytné kuchyňské vybavení, bez kterého se při pečení v troubě neobejdete. Koupit to správné nádobí vhodné do trouby není vůbec jednoduché.

Nabídka je veliká a každý výrobce se snaží pomocí triků a reklam přesvědčit, že právě jeho nádobí je to pravé ořechové. Přitom třeba ani neví, v jaké troubě pečete. Vajíčka, čokoládové muffiny, kuřecí špízy, řepné chipsy i grilovaného lososa – všechny tyto i další dobroty lze snadno připravit za pár.


Dnes už na všechno nádobí i sklenice dávají značky, jestli se může dát do mikrovlnné trouby a myčky. Podívej se zespodu sklenice. Tmavé nádobí by ale do mikrovlnky mělo jít. Plastový kryt do mikrovlnné trouby výborně poslouží při ohřívání pokrmů na talíři.


Díky dostatečně velkému průměru zakryje celý talíř, a tím jednak ochrání. Provozovatel webu, Roman Haering - Kuchyňské Potřeby, se sídlem Nám. Ve skleněném nádobí celkem úspěšně můžete servírovat rovnou na stůl, ostudu si neuděláte.


A nesnědené potraviny v pekáči bez obav uskladněte v chladničce. Polévky i omáčky vlivem mrazu výrazně zvětší svůj objem a nepružná skleněná nádoba praskne. Litinové nádobí najdete na trhu surové nebo s povrchovou úpravou – smaltované. Litina dobře akumuluje a rovnoměrně vyzařuje teplo. Smaltované nádobí z litiny není ideální do myčky ani chladničky.


Do mikrovlnky nepatří, pokud se po půlminutě talířky a misky zahřejí. Materiál pro nádobí vhodné do mikrovlnné trouby musí splňovat dvě zásadní podmínky. Musí zůstat odolný a stálý minimálně do 120°C a mikrovlny musí materiálem snadno pronikat, aniž by nádobu.

V obchodech seženete i plastové misky do mikrovlnky , které jsou z polypropylenu. Jedná se sice o plast, ale polypropylen je odolný vůči vysokým teplotám, takže jídlo v něm lze ohřívat. Skleněné nádobí do mikrovlnky musí být z varného skla, jinak praskne.


Víte, jaké potraviny nepatří do mrazáku?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky