středa 19. června 2019

Mléko na cappuccino

Milujete cappuccino , to je bez debat. Ale raději si na něj zajdete do kávarny, protože doma napěněné mléko připomíná jednou spíše pivní pěnu, jindy je výsledek jen teplé mléko bez pěny. Bublá to, prská to, pění to, ale zase se vám pěna prostě nepovedla.


Cesta k dokonalému obrázku není úplně jednoduchá, ale základem je správně našlehané mléko , které se dá naučit docela jednoduše. To se pak spolu s dobrou kávou postará o skvělý chuťový zážitek.

Prozradíme vám několik baristických tipů a ukážeme vám, jak doma našlehat pěnu na cappuccino skoro jako v kavárně. Pustím trysku, ponořím ji do mléka, kroužím a…nic. Mléko se za chvilku začne vařit, ale pěna nikde.


Koupila jsem si speciální mléko na cappuccino z Kunína a jsem z toho taková nějaká přešlá. V dnešním blogu se podíváme na to, jak vypadají, a jak se připravují jednotlivé kávové nápoje podle italské kávové kultury. V zásadě nejdůležitější kávové nápoje jsou jen dva.


Protože jsou základem pro všechny ostatní. Také se podíváme na to, jak připravit cappuccino , nebo také flatwhite.

This feature is not available right now. Please try again later. Jak správně našlehat mléko na cappuccino - 2. Kávové kurzy 94views. Mistryně v přípravě kávy ukázala, jak si správně nachystat kapučino. Příprava kávy cappuccino na.


Tento kávovar je nejrozšířenější díky cenové dost. Mleko se (alespon zde v AUS, podle Lavazza barista training) sleha vzdy stejne. Stejna pena, stejna teplota do 65C. Na latte se vyuzije pouze 1cm “head”, na cappuccino 2cm, … Jinak jsme radi, ze v CR vznika coffee culture!


Krasne stranky, at se vam dari. Zatímco o kávě se mluví neustále, mléko se mezi baristická témata dostalo teprve nedávno. Důvodem je, že si kvalitní káva říká o kvalitní mléko čím dál tím hlasitěji a že se v kavárnách nejčastěji prodává právě cappuccino a jiné kávové nápoje s mlékem.


Je to aktuální a dost komplikovaná otázka. Jak se správně nalévá mléko do kávy. Další praktická ukázka z našeho baristického kurzu.

Uložte si mléko na cappuccino do svého jídelníčku zdarma. Již let připravujeme mléko a mléčné výrobky nejvyšší kvality. Základ při pěnění na cappuccino je, že se s tryskou klesá dolů, vždy je jen lehce ponořená v mléku, jen tak, aby horká pára to mléko neroztříkala po místnosti. Klesá se do bodu, kdy už vám to mléko stačí napěněné a pak stačí jen doohřát na danou teplotu. Na cappuccino , stejně jako na jakoukoli jinou kávu s mléčnou pěnou, používejte zásadně plnotučné mléko.


Dokonalá krémová pěna je totiž závislá na tuku a bílkovinách. Abyste si práci ještě více usnadnili, pracujte pouze s mlékem, které je dobře vychlazené. Tatra Lascato - mléko na cappuccino , l Popis produktu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky