čtvrtek 13. června 2019

Příprava jasmínové rýže

Třeba by mohlo stačit přes utěrku dát ještě pokličku a takto nechat min dojít nebo přidat pár minutek varu. Přejeme, ať se vám to podaří odladit, potom je vaření rýže tímto způsobem velmi jednoduché a rýže je nesrovnatelně chutnější, než běžně prodávaná rýže připravovaná ve varných sáčcích. Na díl rýže cca dílu vody. Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít minut.


Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli. Největší chyba je nesprávný poměr rýže. Dejte rýži do hrnce a zalijte ji studenou vodou podle návodu na obalu.


Slijte, vyměňte vodu, osolte a rýži přikryjte pokličkou. Třeba u mých rodičů se vařila rýže klasická, předvařená v sáčku. Každopádně je docela možné, že si koupíte stejný druh rýže od stejného výrobce a může se vařit různě. I s tímto mám zkušenost, dávám to za vinu šarži, která do sáčku ve.


Kvalitu rýže ovlivňuje totiž celá řada faktorů např. Jasmínovou rýži propláchněte a poté zalijte vodou. Varianty kambodžské rýže nesou názvy phka rumduol, phka romeat, a phka rumdeng. Ve světě se nejčastěji setkáme s thajskou variantou, naprostá většina exportu jasmínové rýže do Evropy a Severní Ameriky je z Thajska (zřídka také z Vietnamu). Thajská jasmínová rýže se rozlišuje na bílou a hnědou variantu.


Vaše nejoblíbenější příloha i hlavní chod! Vybrali jsme pro Vás nejoblíbenější druhy rýže , které si zamilovali lidé po celém světě pro svou nezaměnitelnou lahodnou chuť a jedinečné aroma. Původní domovina dlouhozrnné jasmínové rýže je Thajsko a lidé ji zde znají pod názvem Khao chao. Tahle rýže totiž při vaření a míchání uvolňuje škrob, lepí se a houstne.


Ta delší, dlouhá, špičatá zrníčka jsou naopak velmi vhodná pro dušení pod pokličkou, protože dávají nadýchaný výsledek s oddělenými zrnky. Ze všech dlouhozrnných rýží se na dušení hodí nejlépe rýže basmati a rýže jasmínová. Voňavá, lepivá, asijská jasmínová rýže a její příprava.


Na jeden hrnek rýže připadají hrnky vody. Výborně se hodí jako příloha k indickým jídlům, ale také k celé řadě dalších světových pokrmů. Lahodná jasmínová rýže recept - TopRecepty.


Tématické fráze: jasmínová rýže recept jasmínová rýže příprava příprava jasmínové rýže. Před vařením rýži dobře propláchněte. Tu byste měli proplachovat tak dlouho, dokud tekoucí voda, která rýží proudí, nebude úplně čistá.


Příprava vaření rýže basmati. Rýži pak umistěte do hrnce, zalijte vodou a nechte ji asi minut stát. Na osoby počítejme hrníček rýže.


Poté vodu s rýží osolíme, do oloupané cibule zapícháme několik hřebíčků, cibuli vrazíme do rýže , přiklopíme a necháme cca - minut vařit na mírném plameni. Po celou dobu vaření neodklápíme pokličku, počkáme, až budeme kontrolovat, jestli je rýže už uvařená. Rýže je hlavní potravou pro asi čtvrtinu obyvatelstva zeměkoule, a tak i pro většinu z nás je v jídelníčku samozřejmostí.


Snadno a rychle se připravuje, je ideální přílohou, hlavním jídlem, hodí se do polévek a lze z ní připravit i sladký dezert. Navíc má při některých zdravotních potíží, zejména se zažíváním, léčebný účinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky