Nádoba tažín se na povrchu upravuje nejčastěji glazováním. Může i nemusí být zdobená. Hrnec má částí – kruhovou spodní část s rovným dnem a vyššími okraji a horní část, kterou je vysoká poklice kónického tvaru. Připravte si (pokud nemáte pravý tajine hrnec ) velký hrnec , ve kterém na olivovém oleji zpěňte česnek, cibuli a mrkev. Přidejte kořeněné masové kostky, nechte krátce osmahnout.
Ke směsi dejte čočku, olivy, rajčata z plechovky, zázvor, sušené ovoce, cukr a vše zalijte masovým vývarem. Nechte dusit na mírném. Rozmixujte přísady na chermoulu. V ohnivzdorném hrnci zahřejte olej a zeleninu asi sedm minut opékejte, až lehce zhnědne.
Tažín má typickou špicatou poklici a je vhodný na pomalé dušení a vaření, díky kterému získá jídlo skvělou chuť. Rozpalte větší pánev, nebo těžký hrnec a kuličky v něm na troše oleje opečte, tak aby držely tvar. Opečené kuličky vyjměte z pánve. Veškerou zeleninu včetně rajčat nakrájejte na větší kousky.
Nemusíte si dělat těžkou hlavu s pravidelností. Na výpeku z kuliček opečte nejdříve cibuli, česnek nakrájený na. Tajine je pokrm připravený v hrnci stejného jména, který je typický pro Maroko. Hrnec má poklici vysokého kónického tvaru, díky které okamžitě stéká odpařující se tekutina zpátky. V podstatě jde o dlouhé pomalé dušení, kdy se zachová co nejvíce lahodné šťávy.
Toto exoticky znějící slovo v sobě ukrývá tradiční marocký pokrm, na kterém si mohou pochutnat stejně tak milovníci masa jako zarytí vegetariáni. Má totiž mnoho variací. A věřte mi, že když jej jednou ochutnáte, popadne vás neodolatelná touha. Výběr z 50ti druhů hrnců, kastrolů a rendlíků. V nabídce též tradiční marocký Tajine hrnec pro přípravu tradičních severoafrických specialit.
Snad nejznámějším pokrmem marocké kuchyně je tajine, dušený pokrm z masa v hojně kořeněné, hedvábné omáčce. Kouzelné na tajine je nejen unikátní lahodná chuť, ale i celý postup vaření v cihlové nádobě jménem také tajine. Viktor Klimo Varím Tajine je jedlo, ktoré sa volá podľa nádoby, v akej sa varí.
Po dlouhé době konečně zase něco slaného – tradiční marocký recept, který se podává buď jako příloha k hlavnímu chodu, nebo samotný se salátem jako předkrm – maakouda. Pojmenovala jsme si to pro sebe opečené škubánky po marocku, našim škubánkům se to velmi podobá. Marocký tajine Publikované 23. Recept jsem našla tady.
Sebrané a vyzkoušené recepty pro marocký hrnec Tajine. Vyberte si recept na marocký tažin a připravte si chutný a výjimečný marocký tažin pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší marocký tažin!
Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně marocký tažin. Hrnec se před vařením na hodinu naplní vodou – množství kapaliny, které hrnec absorbuje, pak během vaření dodává potravinám. Zvláště maso se tak vaří ve vlastní šťávě, je velmi lahodné a chutné. Kromě římského hrnce je zde ještě marocký tajine, známý jako hliněný hrnec na vaření.
Obdobu, známou jako tavvas, má kyperská kuchyně.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.