pondělí 28. května 2018

Čištění kondenzátoru sušičky

V první řadě je potřeba upozornit, že například umístění filtrů či typ kondenzátoru se liší podle konkrétního modelu sušičky. Po jejím pořízení je tedy dobré si přečíst návo ve kterém by neměla pasáž o čištění a údržbě samozřejmě chybět. Otevřete kryt výměníku tepla a dejte ho na stranu.


Sklopte packy držáků z obou stran směrem do středu – do vodorovné polohy. Vyjměte kondenzátor ven. Pečlivě jej omyjte pod tekoucí vodou.

Ujistěte se, že se voda dostala ze. Při výběru sušičky bývá potřeba řešit ještě jedno poměrně zásadní dilema, které spočívá ve volbě mezi odvodem kondenzované vody do odpadu nebo samočistícím kondenzátorem. Pro kondenzační sušičky je typická nádobka na sběr kondenzátu.


Některé modely umožňují i. Jeho pracovníci vám kondenzátor sušičky vyčistí rychle a spolehlivě. A musím krom vylévání vody z kondenzátoru něco čistit (filtr žmolků?) a řešit u sušičky. A bez pravidelného čištění kondenzátoru se časem prodlužují intervaly sušení, a tedy narůstá spotřeba energie.


Pokud jste již sušičku zakoupili, čeká vás její umístění, zapojení a používání.

Odvod kondenzátu a čištění kondenzátoru. Každá kondenzační sušička disponuje speciální nádobkou, některé modely pak mají navíc v základní výbavě i sadu, díky níž může kondenzát rovnou směřovat. Do krabice s kondenzátorem je vstup zepředu i zezadu.


Mám spíš obavy, jestli není někde v kondenzátoru. Já mám právě tu sušku tak vysoko, že na displej nevidím tak ani nevím, kdy co tam svítí. Plech, to nevím, který myslíš…ale ty věci co jsou ve spodní části sušky - tuším nějaký filtr (něco jako houba) a pak nějaký plasty, tak to jsem čistila jen jednou a drhla jsem to kartáčkem. Na rozdíl od konvenčních sušiček nevyužívají naše sušičky s tepelným čerpadlem k ohřívání vzduchu energeticky náročné topné tyče.


Místo toho používáme tepelné čerpadlo. Tato inovativní součást šetří a znovu využívá odpadní horký vzduch, který poskytuje většinu potřebné energie k dalšímu procesu. Vzhledem k přibývajícím reklamacím sušiček s tepelným čerpadlem, jsme pro Vás připravili. Tohle je hodně důležité – chcete samočistící kondenzátor nebo odvedete kondenzovanou vodu rovnou do odpadu? Nebudete tomu věřit, ale kondenzátor sušičky stojící cca tisíc se čistí tak, že se ze sušičky vzadu odmontuje dekl a tuším motor, a pak se celá.


U sušiček s tepelným čerpadlem nechte čištění kondenzátoru raději na odbornících. Jak dlouho suší sušička prádla? Doba sušení prádla je závislá na konkrétním typu a značce sušičky , ale také na hmotnosti prádla. Moderní sušičky si prádlo zváží a dobu sušení přizpůsobí jeho hmotnosti, dodržet musíte.


Ta se týká čištění nejen filtru žmolků, ale i filtru kondenzátoru.

V novém videu se dozvíte jak vyčistit prachový filtr u sušičky Whirlpool z řady. Samočistící kondenzátor Bez pravidelného čištění. Automatické čištění kondenzátoru spočívá v silném průplachu vodou, díky čemuž je kondenzátor stále čistý a výkon sušičky optimální. Kromě toho není vyžadováno žádné čištění , takže budete mít více času pro sebe. Máme pro vás rady a tipy, jak sušit prádlo v sušičce, abyste benefity tohoto skvělého spotřebiče využívali naplno a zároveň se vyvarovali neho jako je srážení prádla v sušičce či zničený potisk na tričku.


Pro nové sušičky Bosch a Siemens je však toto minulostí, protože bezúdržbový kondenzátor SelfCleaning Condenser za vás provádí čištění automaticky sám. Stará se o to, aby částečky, které se zachytí. Vybrali jsme pro Vás Sušičky. V sekci věnované volně stojícím sušičkám, jsou pro vás připraveny spotřebiče s různými parametry.


Zvolíte-li populární kondenzační sušičku s tepelným čerpadlem, získáte nejen praktického pomocníka, ale ušetříte navíc i nějakou tu energii. Volně stojící kondenzační sušička s volitelnými programy a náplní až kg prádla. Bosch WTR85T00BY disponuje systémem šetrného sušení Sensitive Drying pro jemnou péči o vaše prádlo.


Sušička je příjemně tichá a má Easy Clean filtr pro snadné čištění filtru kondenzátoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky