středa 16. května 2018

Domácí víno recept

Chcete si doma udělat víno , ale nevíte co do něho všechno přijde? Tady najdete recepty na víno z rybízu i chleba! Víno je hotové zhruba za - měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu.


Hotové domácí rybízové víno pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme.

Tento recept je sice jednoduchý, ale nemusíte si při něm lámat hlavu s přípravou ovocné šťávy, odkalováním, apod. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Vyzkoušejte náš výborný domácí poctivý a odzkoušený top recept domácí hroznové víno ⭐. Nebo vybírejte další #128081; vyzkoušené ovocné pokrmy recepty. Připravíme si rozkvas vinnými kvasinkami, do půl litru převařeného moštu ochlazeného na 30°C. Za dva dny se intenzívně rozkvasí.


Bobule jsou lepší červené. Kupinovo vino je od davnina dobro poznato kao vrlo koristan i efikasan lek za lečenje malokrvnosti (anemija).

Takođe se koristi kod iscrpljenosti, neuhranjenosti, za regulisanje probave, pritiska i cirkulacije. Výroba vína není nikterak složitá, ovšem zabere něco málo času, prostoru a na výsledné víno si budete muset pár týdnu počat, ale nepředbíhejme. Po týdnu kvašení se mošt doplní co nejvíce cukerným roztokem. Hned jakmile se víno začně čistit stočíme ho do menší nádoby nebo opět dolijeme cukerným roztokem.


Tento postup můžeme opakovat několikrát dokud se víno zcela vyčistí (po několka měsících), načež ho můžeme stočit do lahví. Po dokončení kvasného procesu je dobré víno alespoň dvakrát stočit, nechat ustát a až následně plnit do lahví. Abychom připravili kvalitní a chutný svařák, nikdy jej nesmíme vařit v pravém slova smyslu.


Recept na svařené víno. Víno se musí jen lehce přivést k varu, ale jakmile se objeví první bublinky, stáhněte teplotu na minimum. Pokud bychom nechali víno vařit, začne nám také vyprchávat alkohol.


Pro sladší variantu oslaďte. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Sklízel sklizeň, oddělil bobule odvětví. Domácí hroznové víno - recept číslo 2. Sklopte je do hluboké misky. Dřevěný nebo porcelánový talíř, rozdrtí ovoce v homogenní hmotě.


Kosti si nemohou vybrat.

Jak vyrobit víno z hroznů na bobulovém pyré: posypeme cukrem a kvasem po dobu jednoho týdne na temném a chladném. Víno nechte vyčistit a opět ho přetočte, stočte do lahví, zazátkujte a uložte ve sklepě naležato. Pro jeho přípravu použijte stejné množství ingrediencí. Višňové víno - recept : Do demižonu naházím kg umytích višní a zasypu kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Nejen trnky, i řada dalšího opomíjeného ovoce je na účely domácí výroby vína přímo skvělá.


Dolejšek zmiňuje třešně, hloh, jahody nebo černý rybíz. Na každé takové víno se ale recept výroby nepatrně liší. Hodně záleží na vlastní cukernatosti ovoce i obsahu vody.


Každé další víno se také nepatrně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky