pondělí 30. října 2017

Směs na chleba do domácí pekárny

Směsi Küchenmeister na pečení chleba v domácích pekárnách stačí zalít vodou. Dodáváme je v balíčcích o hmotnosti 5g. Směsi jsou včetně droždí (není tedy nutno droždí přidávat).


Ke každé objednávce přidáváme kupon na zvýhodněný nákup. Super směs na chleba dělají v Bayerově mlýně v Kunčičkách u Bašky.

Je to směs druhů mouky. Bohužel se dá koupit pouze tam, v obchodní síti není. Ale kdo to nemá do Frýdku daleko, rozhodně se vyplatí - a je fakt super.


Jj, já to mám kousek a mohu potvrdit, že je dobrá. Kolik stojí jeden chleba ? Jeden balíček chlebové směsi Küchenmeister (o hmotnosti 5gramů) stojí Kč (z půlkilového balíčku bude chléb o hmotnosti cca 7g). K této ceně je třeba připočíst náklady na elektřinu pro domácí pekárnu nebo troubu, což je několik korun.


Chléb ze směsi Küchenmeister tak vyjde.

Domácí bezlepkový chléb z pekárny smes na chleba recepty, které budete milovat. Po několika pokusech se mi podařilo vytvořit recept na bezlepkovou směs na chleba pro domácí pekárnu. Běžně stojí kg cca 1- Kč, v PENNY ji měly nedávno ve slevě za cca 1- Kč.


Na pytlíku je dokonce i recept na nejjednodušší chleba. Upek jsem jej a je docela dobrý. Je velmi jednoduchý a málo požadavků na. Na vytahování hnětačů z chleba bys měl mít u pekárny háček NEBO: Hnětací metly lze vyndat po druhé fázi hlazení těsta.


V době kynutí těsta jsou tři fáze, kdy se hnětače několikrát protočí, těsto splaskne, v časové tabulce je to nazváno - splasknutí - hlazení těsta. Opatrně pekárnu otevři, nejlépe mokrýma. Z domácí pekárny získáme podle zvoleného typu bochník chleba trochu odlišného tvaru, než na jaký jsme zvyklí z obchodu.


V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 5g. Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření. Do velké mísy nasypete mouku, kmín, sůl a směs promíchejte.


Do hrnku s vlažným mlékem (půl hrnku mléka!) rozdrolte kostičku droždí, přidejte cukr a promíchejte. Droždím vonící tekutinu dejte na teplé místo a vyčkejte zhruba půl hodiny, až kvasinky začnou pracovat. Jakmile kvásek naplní hrnek po okraj, vlijte jej do.

Do těsta přidáme nakrájenou orestovanou cibuli nebo g sušené smažené cibule, doporučejeme chlebovou směs na selský chléb. Dáme do pekárny pouze na přípravu těsta. Po vykynutí vyndáme, vytvarujeme housky, necháme ještě chvilku vykynout, můžeme potřít.


S rychle se rozšiřující nabídkou pekáren na chleba jde ruku v ruce výroba různých chlebových směsí. Pečící směsi jsou velmi praktické, prostě stačí dát spolu s vodou do pekárny a příprava chleba může začít. Na prkénku otočíme dnem vzhůru a chléb vyklopíme. Pokud v něm zůstanou hnětací háky (hák), speciálním háčkem je vyjmeme a slunečnicový chléb necháme vychladnout. Slunečnicový chléb z domácí pekárny nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti.


Lze si tak načasovat přesné upečení chleba tak, že po návratu domů budete mít čerstvě upečený chléb. Můžete ho tedy nastavit na určitou hodinu. Do pekárny vložíte suroviny a nastavíte dobu pečení.


Pokud chcete péct přes noc, musíte logicky myslet na hlučnost domácí pekárny. Díky tomu můžete péct i přes noc. Domácí pekárna umožňuje jednoduchou přípravu čerstvého pečiva a je tak skvělým pomocníkem do každé domácnosti.


Některé pekárny kromě pečení chleba nabízejí i program na pečení sladkého pečiva, baget, těsta na pizzu nebo zavařování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky