středa 18. ledna 2017

Výběr žehličky

Hodnocení, test a recenze nejlepších žehliček. Recenze, popis a hodnocení jednotlivých modelů ze srovnání výše. Pojďme se podívat na parametry podrobněji a podíváme se také, jaké jsou recenze a zkušenosti zákazníků k jednotlivým produktům.


Suché žehličky jsou ideální pro vyznavače klasického žehlení bez páry. Tato metoda žehlení je vhodná do domácností, kde se žehlí jen občas a méně kusů prádla. Jsou lehké a snadno ovladatelné.

U cestovních žehliček hraje důležitou roli především nízká hmotnost a kompaktní rozměry, ale i zde byste se měli řídit pravidly pro výběr spolehlivé žehličky. Kvalitní žehličky se zahřejí velmi brzo, do půl minuty. Pak existují i žehličky , které dosáhnou dané teploty až za několik minut.


Rozmezí teplot se pohybuje od 1do 2stupňů Celsia. Záleží na použitém povrchu. Dalším parametrem pro výběr žehličky na vlasy je velikost a tvar žehlící plochy u žehličky na vlasy. Podle velikosti si můžete vybírat buď z úzkých nebo širokých žehliček.


Tvar si můžete vybírat buď zaoblený či kulatý.

Nyní si pojďme říct, v čem se tyto jednotlivé parametry liší. Nejdůležitějším kritériem pro výběr žehličky na vlasy je povrch žehlicích destiček. Kabel žehličky by měl být dostatečně dlouhý, aby dosáhl od zásuvky na žehlicí prkno a mohli jste pohodlně manipulovat všemi směry. Jestliže ale vaše vysněná žehlička disponuje kratším kabelem, než je vzdálenost od zásuvky k vašemu oblíbenému žehlicímu místu, nemusíte věšet hlavu. Na výběr je množství modelů v různých cenových kategoriích a funkční vybavení je bohaté.


Na trhu existují žehlicí. Pokud nežehlíte často a hodně a chcete do žehličky investovat minimum, suchá žehlička je pro vás vhodná. Nemusíte při ní sledovat tolik. I když lze napařovací žehličky zakoupit i za velmi málo peněz, ty lepší a zároveň dražší většinou nabídnou takové funkce, které žehlení značně usnadní.


Aby byl výběr žehliček snadnější i pro nezasvěcené uživatele, různé magazíny jako např. Klasické české rohlíky tak, aby se vždycky povedly? Krok za krokem a pěkně názorně včetně tvarování? Pokud vás napařovací žehličky neoslovily, na trhu koluje hned několik alternativ. Liší se v první řadě kvalitou, funkcemi i cenou.


Jedná se o vývojově nejstarší produkt, který není opatřen nádržkou na vodu. Jeho výhodami jsou o pár stovek. Důležitý je i výběr plochy, na které budete žehlit.


Ideální je rovná a tvrdá plocha.

Pokud nemáte žehlicí prkno, můžete přes stůl nebo kuchyňskou linku dát deku a žehlit tam. Musíte dát pozor na to, aby byl podklad rovný a hladký, jinak se záhyby při žehlení otisknou na prádlo. Těch se totiž na českém trhu prodává ze všech druhů nejvíce (asi ). Je dobré ale uvést pro čtenářovu představu i ostatní druhy žehliček. Jedná se především o žehličky na suché žehlení, žehličky s parními stanicemi, cestovní žehličky anebo žehlicí lisy.


Moderní výrobci žehličky jsou prezentováni ve dvou podobách: model válečků a manekýn. Válečkové zařízení je pro vás užitečné, pokud často žehujete ložní prádlo. Na druhou stranu, manekýn je častěji používán pro bundy, košile a svrchní oděvy. Jejich výhodou je velký a nepřetržitý parní výkon, použití nejkvalitnějších žehlících ploch z čehož pramení i obrovská úspora času.


Od toho se totiž odvíjí výběr žehličky na vlasy. Pro častější používání volte žehličky napuštěné ochrannými kondicionéry či oleji, případně ionizační či parní žehličku. Parní žehlička se však nehodí pro velmi jemné vlasy. Rovněž na ní v takovém případě příliš nešetřete. Pro výběr žehličky na vlasy je klíčové zorientovat se v nabídce a základních parametrech.


Lámete si hlavu, jaký je rozdíl mezi klasickou, parní či ionizační žehličkou na vlasy, která žehlička vám bude nejméně namáhat vlasy či zda zvolit keramický nebo turmalínový povrch? Pomůžeme vám vyznat se v základních. Výběr nové žehličky není žádná velká věda – i když na první pohled nepoznáte, která je ta nejlepší pro vás.


Promyslete si, kolik prádla žehlíte, jak často a jestli potřebujete žehličku na hromady dětského oblečení nebo spíše na košile a jemné hedvábné halenky. CZ se vyznačují lehkostí, bezpečností a snadnou ovladatelností.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky