pondělí 23. ledna 2017

Domácí jablečný mošt

Domácí jablečný mošt

Jablka jsou snad našim nejznámějším ovocem. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev. Snad každý zahrádkář má na svém pozemku nějakou jabloň, občas dokonce s několika druhy naroubovaných odrůd.


Jablečný mošt si dělám podobně již 34let. Nechám ustát několik hodin aby se usadil kal a pak stáčím do litrových lahvy od vína(je to praktické) po sterilizaci lahve zazátkuji takto mi vydrží i dva roky. Mošt uskladňuji v chladu. Jde to i bez zahřívání. Nádoby uložíme do chladna a asi za měsíc se mošt usadí.


Vezmeme hadičku a tekutinu přečerpáme do. Konec roku se nezadržitelně blíží a zahrada dává poslední plody naší celoroční práce. Unsubscribe from jirkaholub? Ničím neslazenou jablečnou šťávu rozlijeme do láhví, uzavřeme a uložíme na mřížku zavařovacího hrnce.


Při teplotě °C sterilujeme jablečný mošt minut. Popíjíme podle chuti a potřeby. Z nezralých jablek je mošt trpký.


Láhve nebo sklenice musí být dobře vymyté a před použitím vypláchlé vroucí vodou. Korkové zátky je třeba vyvařit minut. Takto vyrobený domácí jablečný mošt je opravdu přírodní, nepřidáváme do něj vodu ani cukr. Jak vyrobit jablečný mošt. Nic nechutná jako čistá esence podzimu tolik, jako sklenice čerstvého, jablečného moštu.


Domácí jablečný mošt

Svěží, nakyslá chuť a vůně perfektně ladí s pohledem na zlaté, podzimní listí. Nemáte-li k dispozici sladší odrůdu, nechte ty kyselejší chvilku dozrát. Ale vyhněte se těm úplně přezrálým kouskům, mošt by pak mohl být mdlý.


Z konečného výběru odstraňte všechna jablka, na kterých jsou. V obchodech se jedná z velké části o nápoje z koncentrátu. Lahodný domácí jablečný mošt si může připravit každý z nás 14. Jsou ideální pro pěstování v našich podmínkách, proto existuje desítky odrůd různých tvarů, chutí a textury. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny.


Vše najdete na webu Recepty. Tématické fráze: horké jablko recept jablečný nápoj horky mošt teplý jablečný nápoj jablečný džus recept horký napoj z jablečného džusu horké cappy domácí jablečný džus teplý jablečný mošt recept na jablečný džus jablečný džus recept horke jablko jablečný džus domácí nápoje recepty teplý mošt horký. Je lahodný, voňavý a hodí se i jako poleva pro ovocné saláty, zmrzlinov. Po sklizni je velmi často z toho důvodu zůstává hodně jablek, které nejsou vhodné pro skladování a přípravě domácích příprav, a mnoho majitelů muset jednoduše vyhodit.


Nabízíme čerstvý domácí jablečný mošt. Domácí jablečný mošt Hostivice, Hostivice. Petr Johanovský – domácí ovoce a zelenina Farmářské produkty, jablečný mošt i med od včelaře. V naší nabídce najdete vše od cibule a brambor po jablka či broskve. Naši prodejnu najdete v obci Želkovice.


Vyrábíme také deset druhů vlastního jablečného moštu. My jsme tak učinili a výsledek byl perfektní. Výběr správných jablek jako základ. Tuto otázku si položte ještě před tím, než začnete sbírat konkrétní druh jablek.


Jestliže milujete opravdu sladký, pak saďte na jaderničky. Slupky jsem ponechala a lisuji pomocí gázy nebo řídkého plátýnka. Nechávám několik hodin v chladu ustát, aby se usadil kal. Nevím ale, jestli stačí láhve zalít v hrnci do čtvrtiny, já. Suroviny na jablečný mošt : méně hodnotná jablka mohou být i méně zralá, padaná, poškozená od škůdců nebo strupovitá.


Vše rozdrtíme a hned lisujeme, aby šťáva zůstala světlá. Víte, s čím mají mnozí lidé sp. Pokud má být jablečný mošt opravdu.


Neváhejte, kupte si lis na ovoce a vyzkoušejte, jak jednoduché může zpracování ovoce být.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky