pondělí 9. ledna 2017

Co2 do akvaria z kvasnic

Instructions on how to create a home safer alternative to COfertilization of aquarium plants using yeast. Udržujte mimo dosah dětí a domácích mazlíčků. Kvas se nikdy nesmí dostat do akvária. Při předávkování COdo vody může dojít k úhynu ryb, proto si alespoň z počátku hlídejte dávkování. COmá vliv na tvrdost KH a pH, obojí snižuje.


Dá se množství rozpuštěného COz kvasnic nějak regulovat?

Cokvasinkovač a co do něj? Většina těch, co začínali s Cozvolila asi nejjednodušší, nejlevnější variantu dávkování a výroby Co2-KVASINKOVAČ. Jeho výroba je popsána v jiném článku, taktéž zde na rybičkách).


Problémem je hlavně stabilita a doba reakce. Rozhodl jsem se pokusem dokázat to, že i tak primitivní a levný zdroj Cojako je kvašení může být. Pri každodenním dávkování copomoci tohoto difuzoru vydrží náplň necele.


COmůžeš nechat bublat i přes noc. V případě coz kvasnic je vypínaní zbytečné.

V přírodě cotaky nikdo večer nevypíná. Pokud bys to ale mermo mocí chtěl vypnout, stačí odšroubovat vršek u flašky a cobude unikat místo hadičkou do akvária hrdlem ven do vzduchu. Neznám nikoho, komu by dlouhodobě fungovalo rostlinné akvárium na přidávání COz kvasnic.


Mne sa nechce babarat sa s vela naradim. Nie je nad jeden riadne velky a ostry noz. Na otvory do krabiciek pouzivam zasadne pajkovacku. Lovecky noz, pajkovacka a lepiaca paska. COlahev v setu Do 1litrového rostlinného akvária jsem si pořídil COset.


Když pominu počáteční strach z tlakové lahve, tak jde o jednoduchý systém, kdy si můžete zvolit i noční vypínání. Nakonec bublám nonstop a oddělal. Původní metodu aplikace COpomocí kvasnic jsem obohatil o improvizovaný difuzér, díky kterému se vyprodukované COlépe rozpouští do akvarijní vody.


Vyrobil jsem jej z celoplastové nádoby od vločkového krmení pro rybičky. Nádoba byla ale příliš, vysoká, proto jsem její horní část uřezal, čímž mi zbyla spodní. Jako poměrně jednoduchá a zajímavá možnost regulace se jeví posouvání difuzéru ve vodním sloupci. Jelikož COz kvasnic máme obvykle nadbytek, nemusíme s ním šetřit a každou bublinku pečlivě rozpouštět.


Osobně jako difuzér pro COz kvasnic doporučuji např. CO, jsem vyresil silenym zpusobem.

Rataje COza 5-, pripadlo mi zbytecne kupovat celou sadu za 30-. Do flasky od Magnesie, resp. Jak dávkovat do akvária z kvasnic Jak dávkovat do akvária COz kvasnic - Zobrazit další. Specifikace Aquatlantis Easy LED tube 4mm, W - Heureka. Nejdříve jsem zakoupil originál pro tvorbu COBiokvas 2od fy.


Rataj abych vyzkoušel účinnost a protože to fungovalo a působilo na rostliny začal jsem si náplň míchat sám. Konečný poměr složek pro výrobu roztoku do jednolitrové PET láhve použité z Biokvasu od fy. V tomto článku popíši návod na výrobu tzv. S jeho pomocí můžete vyrobit a následně dávkovat Codo akvária. Je to ideální způsob jak s Cozačít, protože není potřeba investovat velké peníze do drahých profi sestav.


COv akváriu, COset, COdifuzor - akvárium a rostlinná akvaristika se neobejde bez COhnojení. V této sekci najdete vše potřebné pro COhnojení v akváriu - od COpro mini akvárium až po profi řízený TOP AAA COset. CO vzniká kvašením které probíhá v nádobě mimo akvárium. Vznikající CO je hadičkou vedeno do akvária.


Tuto metodu považujeme za poměrně nespolehlivou. Kvašení se dá poměrně těžko regulovat, je hodně závislé na teplotě. Takže v horkých letních dnech nám náplň. Nezbytná součást systému pro transport COdo nádrže. Počítadlo bublin plní funkci měření a kontroly množství plynu, které se do akvária dávkuje.


Určit množství bublin, které by mělo počítadlem za minutu projít je naprosto individuální záležitostí. Vše je podmíněno hlavně tvrdostí vody a množstvím rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky