pátek 17. června 2016

Napojení digestoře v paneláku

V posledních dvou letech občas nějaké pachy se objevovaly a letos už je to kritické. Požadovala jsem kontrolu centrálního odsávání SB ti žádnou závadu nezjistili, jen mě chybí v odsávání zpětné klapky. Digestoř je velmi důležitá součást kuchyně, ať už bydlíte v rodinném domě, nebo v bytu v panelovém domě.


Napojení digestoře v paneláku

Digestoř (odsávač par) slouží k odvádění nejen par a nežádoucích pachů vzniklých při vaření a pečení, ale také slouží k odvádění oxidu dusíku, který vzniká při používání plynového sporáku. Napojení digestoře v paneláku - Poradna Poradte. Byl jsem se zeptat v krámu a tam mi nabízeli jenom nějaké plastové napojení , které by šlo pravděpodobně. Chceme v budoucnu stupačky vyměnit,ale ještě několik let na to nemáme peníze a do té doby chceme zajistit bezpečnost v domě, alespoň tím, že vyzveme majitele bytů, aby digestoře zaslepili a používali recirkulační.


Chtěl jsem se zeptat, jestli se dělá nějaká plechová spojka, kterou bych tam přinýtoval, nebo jak jinak myslíte, že by to bylo dobré na tu hranatou rouru napojit? Prosím, můžete nám poradit, podle jakého předpisu můžeme majitele upozornit, že musí napojení zrušit. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Napojení digestoře v paneláku

Chybí: napojení Smrad v paneláku ,žádný problém,odtah skoro zadarmo ! Při stanovení vhodného výkonu digestoře bereme v úvahu velikost místnosti a podle toho zvolíme dostatečně výkonný odsavač. Výkon digestoře vypočítáme. Ať už vybavujete novou. U digestoře s odtahem musíme vyřešit správné napojení digestoře do odtahové větrací šachty.


Montáž digestoře , poradíme Vám jak na to! Digestoře mají většinou dva vývody pro odtah – boční a horní, abychom si mohli zvolit ten, který vyhovuje naší kuchyňské lince a umístění digestoře v horní skřínce. Vzdálenost digestoře od vstupu do komína.


Napojení digestoře v paneláku

Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven. Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu. Ještě jedna poznámka: panelákové digestoře (aspoň v těch dvou panelácích, kde jsem se pohyboval) nemají zpětné klapky a proto používají centrální odtah (jeden ventilátor nahoře) aby se to, co digestoř třeba v přízemí odsává nepřesouvalo do všech bytů nad ní - musí to tedy odsávat ze všech bytů nad sebou. V rámci vyklízení bytu poptávám následující práce, na které si sám netroufnu: 1. Odpojení plynového sporáku 2. Demontáž digestoře - zde mohou nastat komplikace, protože ke stěně je digestoř uchycena jakýmsi zvláštním způsobem 4. I v našem paneláku jsou někteří majitelé bytů napojeni na tuto vzduchotechniku a my máme strach, že se z nedbalosti může stát požár také u nás. Při renovaci nebo vylepšování kuchyně potřebujeme často zapojit novou digestoř.


Pokud jsme šikovní kutilové, nemusíme se. Pro-X 9CFM Range Hood 9. O vašem řešení jsem uvažoval rovněž, ale to, co jsem popsal a realizoval bylo podle mne a hlavně pro mne nejrychlejší a nejschůdnější řešení. AKDY Convertible Range Hood 5. Samozřejmě, že řešení je spousta, použití jiných materiálů rovněž.


Napojení digestoře v paneláku

Tyto digestoře koupíte v bílém, hnědé a černém. Na místě jsou : jednotky PO s vyšetřovatelem, ZZS KHK, Policíe ČR a MP Kostelec nad Orlicí. Jaký může nastat problém v případě připojení myčky na obvod pračky? Môžem pripojiť elektrickú vsatvanú rúru klasicky vidlicou? Lze připojit 1f troubu na 3f rozvod?


Které barvy vodičů správně spojit na přívodu digestoře ? Jak jsou zapojeny odsavače v paneláku ? Vyrábí se elektrická klapka pro uvedenou krbová kamna? Odsavač par je komínový, taktéž nerez. Prosím o radu, jaké obklady a dlažbu byste použili.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky