pátek 3. června 2016

Indukční nebo sklokeramická deska

Sklokeramická nebo indukční varná deska je dnes součástí téměř každé moderní domácnosti. Kromě inovativních funkcí, díky kterým se vaše vaření stává více zábavné a méně náročné, působí v kuchyni jako zajímavý designový prvek a tvoří její pevné jádro. Nevíte co je nejlepší na váš sporák nebo vařic se skleněnou, sklokeramickou nebo indukční deskou? Kromě nízké ceny potěší také dvouokruhová zóna a vysoký výkon.


Jedná se o model se čtyřmi plotýnkami , z nichž jedna je dvouokruhová , což znamená, že je možné použít její vnitřní nebo vnější obvo a varnou plochu tak podle potřeby zmenšit nebo zvětšit. Plyn, nebo sklokeramická varná deska ?

Tuto téměř hamletovskou otázku vyřešila už před několika lety třetí varianta: indukční deska. Ani kuchaři z michelinských restaurací se už za ni „nestydí“ a pořizují si ji do profesionálních kuchyní. Další samostatná deska s indukční technologií, které lze vytknout jen málo co, je Mora VDI 6C.


U této varné desky je to funkce SPRINT, a to u každé varné zóny. A další věc které se bojím je ta že sama mám indukční vařič na kterém když dělám třeba řízky nebo i palačinky tak se začne přehřívat a hlásí chybu a musí se nechat vychladnout. Tak by jsem nerada aby k tomu.


Indukční ohřev – rychlost a úspory. Nejmodernějším zástupcem ve světě vaření je sklokeramická deska s indukčním ohřevem.

Jedná se o úsporný zdroj tepla, který pracuje na principu zákona o elektromagnetické indukci. Položením kovové nádoby na keramickou desku se vytvoří silné magnetické pole, jehož proudy. Ty zahřívají pouze dno nádoby, takže samotná deska zůstane chladná. Vaření je tak výrazně rychlejší a nedochází k tepelným ztrátám. Je rozdělena na varné zóny, topné spirály přenášejí.


Díky funkci PowerBoost dosáhnete varu až o polovinu rychleji. Po jejich nahřátí dochází k přenosu tepla na dno na ní stojící nádoby s pokrmem nebo tekutinou a odtud do jejích stěn a obsahu. Rozhodnout o tom, který způsob vaření ( sklokeramická deska nebo indukční deska ) bude pro váš nejideálnější, byste se měli nejen dle vzhledu a technologií, ale také podle úspory financí i elektrické energie. Výhodou je, že se ihned po odstranění nádobí z varné desky samotná varná plocha rychle ochladí.


Přečtěte si rady a zkušenosti na téma indukční nebo sklokeramická varná deska. Jestli zvolit indukční nebo sklokeramickou varnou desku. My máme doma plynovou,.


Elegantní černé provedení. Varná sklokeramická deska není zahřívána přímo, ale pouze odraženým teplem přenášeným hrncem. Toto teplo se označuje za zbytkové, které se projevuje po vypnutí varné plotýnky. Stačí, aby tyto nádoby zakrývaly jeden ze křížků.


Klasická sklokeramická vs.

Jak se bude na novém sporáku vařit, záleží na varné desce. Indukce nebo sklokeramika vypadají na první pohled podobně – liší se hlavně způsobem ohřevu. Ohřívá se a produkuje sálavé teplo, kterým se. A to musí být nějaké speciální?


A fakt to šetří energii? Hrnce musí být vodivé, je to základní předpoklad fungování desky. Deska se ohřívá jen v místech, kde cítí hrnec. V nabídce electronic-star najdete kvalitní varné desky značky Klarstein. Vyberte si keramickou, indukční nebo sklokeramickou varnou desku, která se bude perfektně hodit do vaší kuchyně.


V našem e-shopu na vás čeká nová sklokeramická deska v jedinečném designovém zpracování. Poznámka_2: ještě bychom zde měli brát v úvahu opravitelnost = pokud se pokazí klasická sklokeramická deska , většinou se dá jednoduše opravit za přijatelnou cenu, kdežto u indukční desky jsou náklady na opravu mnohem vyšší = nerentabilní oprava odsoudí indukční desku k likvidaci. MORA VDIT 3FF má řadu užitečných funkcí – PowerBoost pro extra výkon u všech varných zón, StayWarm pro udržování teploty nebo StopGo pro okamžité zastavení vaření bez ztráty nastavených parametrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky