pátek 12. února 2016

Slavnostní prostírání

Pokud jde o opravdu jedinečnou slavnostní příležitost, doporučujeme prostírat stříbrné příbory. Ty kromě luxusního vzhledu dokážou i velmi dobře eliminovat bakterie. Ke slavnostnímu prostírání stolu se stejně tak dobře budou hodit i sady nerezových příborů, jež seženete v pískovaném, leštěném i broušeném designu. A prostírání je téměř u konce. Doprostřed stolu ještě dejte dochucovací prostředky a konečný slavnostní šmrnc dodají vašemu stolu ubrousky.


Mohou být papírové nebo látkové, přičemž ale ten látkový nepatří do talíře, nýbrž ho po jídle ponechejte složený vedle talíře.

A kde má být ubrousek během. Dotáhněte slavnostní atmosféru do dokonalosti. Možná se pak stane vaší novou tradicí, že k větším příležitostem budete vždy používat látkové ubrousky.


Při každém prostírání slavnostního stolu a skládání ubrousků si pak vzpomenete na všechny ostatní společné obědy či večeře, při kterých jste něco oslavovali. Vynikající prostírání zahrnuje správné umístění nádobí, skleničky, šálky a Příbory na hostině na stůl. Kromě toho, prostírání na důležitou událost nutí zvláštní pozornost identifikovat každý prvek na slavnostní tabuli, z ubrusu a dokončovací s dekorace na stůl pro dovolenou.


Slavnostní prostírání v luxusním provedení využijete při všech svátečních příležitostech. Prostřete slavnostně na Vánoce, Velikonoce, při svatbě, narozeninách. Skvěle můžete vyladit prostřený stůl třeba s vánočním.

Metalická, bronzová se hodí na narozeninové oslavy, perleťová jako svatební prostírání , zlatá a stříbrná jako vánoční prostírání. Kuchyně je centrem domova a jejím ústředním bodem je stůl, neboť ten není jen symbolem dobrého jídla, ale od prvopočátků také i vzájemné pospolitosti a rodinné sounáležitosti. Aby byl okamžik opravdu slavnostní , chce to krásně prostřený stůl, ale ne každý to umí. Pokud patříte do té druhé skupiny, nezoufejte. Se slavnostním prostíráním vám poradíme a na závěr pro vás máme.


Co ale co dokáže prostírání nejlépe, je vytvořit tu správnou atmosféru pro stolování. Prostírání na stůl je estetickou záležitostí. Televizní seriál České televize a FreeComu. Ten by měl mít bílou nebo jinou, nevýraznou barvu, aby nerušil kontrast pokrmu.


Hlavním prvkem prostírání je ubrus. Pod ubrus se většinou v restauracích dává plstěná podložka zvaná molton. Ta má za úkol zamezit hluku, který by vznikal při odkládání nádobí a příborů na stůl. Zároveň chrání proti znečištění, zašpinění nebo poškození.


A čistý stůl vypadá vždy mnohem lépe. Nemusíme to s vánočním úklidem přehánět, však se jedná především o svátky klidu a pohody. Sebekrásnější prostírání však nezakryje nepořádek a drobky od snídaně, byť slavnostní. Takže rychlým pohledem zhodnoťte aktuální stav místnosti, kde se chystáte jíst, a.

Slávnostní prostírání - jak prostřít slavnostní stůl. Chcete vědět jak správně připravit slavnostní stolování? Prohlédněte si toto video a dozvíte se jak nato 20min zobraziť viac. Stolování je souhrn společenských pravidel a estetických norem, která se týkají hygieny, prostírání a vybavení stolu nádobím i náčiním, správného chování při jídle, pití a obsluhy.


Nyní přichází na řadu samotné prostírání. Počet příborů se vždy odvíjí od počtu chodů. Nůž je na pravé straně talíře a jeho ostří směřuje dovnitř. Vedle nože položíme polévkovou lžíci a na levou stranu. Proutěné prostírání je novinkou pro letošní rok od firmy Asa Selection.


Kulaté prostírání dříve nechybělo téměř v žádné domácnosti. Klasické proutěné prostírání se opět stává oblíbeným doplňkem prostřeného stolu. Díky pastelovým barvám má univerzální použitý, hodí se do každé jídelny. Slavnostní příležitosti pozvedne látkové prostírání.


Pokud chcete být ve společnosti jako ryba ve vodě, L. Pokud dáváte přednost praktickému využití, určitě vás zaujme teflonový ubrus. Jelikož dokáže odpuzovat tekutiny, tak se velmi dobře udržuje. Z naší bohaté nabídky prostírání a ubrusů si jistě vyberete ten ideální právě pro vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky