pátek 19. února 2016

Jak vyčistit myčku

Jak vyčistit myčku bez chemie. Otázkou je, co je „bez chemie“. Všechno na světě je totiž chemie, vše má své chemické složení, i čistá voda. Takže řekněme, že se podíváme na to, jak vyčistit myčku bez průmyslové a životnímu prostředí škodící chemie – čili ekologicky.


Kvalitní myčky ušetří vodu i energii. Dokážou sloužit několik let, ale stejně jako se staráme o pračku, měli bychom věnovat pozornost i tomuto kuchyňskému spotřebiči.

I když dochází k čištění vnitřního prostoru myčky prakticky při každém mytí nádobí, jsou místa, kde dochází k usazování nečistot a zbytků potravin, vlivem zvýšené vlhkosti může dojít na určitých místech i ke vzniku plísní. Nečistoty mohou způsobit i zanesení odtoku vody a její ucpání. Pokud myčku používáte často, může se snadno zašpinit od zbytku jídla, mastnoty a dalších věcí. Pojďme si nyní sepsat pár kroků k tomu, jaké jsou metody a jak správně pečovat o myčku aby byla stále funkční a nezapáchala.


Jak často, to záleží na doporučení výrobce a na tom, jak často myčku používáte a jak máte tvrdou vodu. Většinou to bývá mezi až měsíci. Lahvičku čističe seženete za cenu asi od korun výše. Poradíme vám, jak dostat z myčky nádobí to nejlepší.


This feature is not available right now.

Please try again later. Naopak je vhodné vyčistit filtr hned po cyklu, pokud jste nechali umývat velmi špinavé nádobí. Jak filtr v myčce vyčistit ? Není třeba v tom hledat jakoukoli zápletku. A jak tedy myčku octem vyčistit ? Vyčistěte filtry myčky. Pokud jsou špinavé košíky, můžete je vyndat a pod sprchou umýt.


Ideálně vodou s octem (1:1) nebo jarem. V těsnění se usazuje spousta nečistot a je to. Znáte to, otevřete myčku po skončení programu, opaří vás pára a hned za ní vás spaří i nepříjemný odér nesprávně umytého nádobí. A nic proti tomu nepomáhá.


Právě teď vám poradíme, jak se zápachem z myčky bojovat a mít čisté nádobí, které se nemusíte bát používat, nebo nabídnout návštěvě. Nakonec octovým roztokem či dezinfekčním přípravkem vyčistěte pryžové těsnění a okolí dvířek, kde se mikroorganismy vyskytují také velmi rady. Na noc nechte dvířka otevřená, ať myčka pros. Kromě používání chemických čističů a odmašťovačů myčky, existuje ještě jeden jednoduchý, levný a rychlý trik jak zbavit myčku mastnoty, vodního kamene a zápachu.


Tuto skvělou schopnost má váš oblíbený všemocný ocet. Každá hospodyňka ví, jak využít sílu octa nejen na vaření. Podobně jako u jiných spotřebičů podobného typu, i myčky si vyžadují pro své 1 fungování i 1 péči.


Ta zahrnuje i čištění a na toto téma se podíváme blíže v následujících řádcích.

Proč a jak vyčistit myčku. Dovnitř dáte špinavé nádobí, ven vytáhnete čisté. Myčka na nádobí je pomocníkem ve spoustě domácností.


Ušetří spoustu času, ale i spotřebu vody, elektrické energie a šetří životní prostředí. Aby dobře sloužila a nádobí se krásně lesklo, je třeba ji věnovat péči a pravidelně ji čistit. K čištění myčky většina lidí využívá speciální chemické přípravky. Pokud ale chemii moc neholdujete, poradíme, jak myčku důkladně vyčistit i bez ní.


Není na tom nic složitého a kromě dobrého pocitu z ekologického řešení vás může hřát i to, že v rodinném rozpočtu ušetříte nějakou tu korunu. Hledáte levný a jednoduchý způsob, jak vyčistit pračku? V článku se dočtete, nejen, jak ji vyčistit a zbavit zápachu, ale také, jak se o pračku starat během jejího provozu. A mě až donedávna nenapadlo, že spousta lidí vůbec netuší, jak správně (a se vším všudy) vyčistit myčku.


Tak se do toho pustíme dnes. Zanechají tak vaší myčku čistou a lesklou. Nejlepší způsob, jak myčku vyčistit je nechat proběhnout jeden cyklus s hodně horkou vodou naprázdno.


Potom ji ručně omyjeme zevnitř. Není to tak časově náročné, jak se zdá a když si všechno připravíme předem, budeme za chvilku hotoví. Jak odvápnit kávovar či konvici bez zvláštních prostředků? Pro odvápnění kávovaru nebo rychlovarné konvice můžete použít několik prostředků. Protože vápenné usazeniny jsou zásadité, bude se jednat o prostředky obsahující kyseliny.


Nejdostupnější a nejlevnější variantu představuje obyčejný kuchyňský ocet. Nejenom zbytku prášku, ale i aviváž, mastnota a samozřejmě vodní kámen, jsou hlavními nepřáteli vaši pračky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky