čtvrtek 7. února 2019

Odtah digestoře do komína

Vzdálenost digestoře od vstupu do komína. Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven. Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu.


Na odtahovém vedení by mělo být co nejméně ohybů, doporučují se maximálně 2. Dále by bylo vhodné reagovat na ne zcela přípustné doporučení předchozího rádce, který doporučil průduch komína na úrovni podlahy, nebo pod vstupem potrubí od digestoře do komína - něčím ucpat a zalepit PUR pěnou.

Je to dobrý nesmysl a zcela určitě bude ze strany revizáka komínů k takovému nesmyslu řada připomínek. Dobrý den, ráda bych se poradila s někým zkušeným ohledně odsávání par z kuchyně. V kuchyni máme kombinovaný sporák, digestoř sice máme, ale ne s odsáváním do komína.


MORA-TOP HELIOS SK - jen topení, odtah spalin DO KOMÍNU. Nastavení zpětné klapky - recirkulace, nebo odtah do komína. Ahoj všem, mám problém s odtahem od digestoře z kuchyně.


Odtah digestoře jsem napojil na nepoužívaný komín, ale problém je v tom, že horní konec komínu je zakončen tzv.

Digestoře s odsáváním do komína. Při výběru nové digestoře nejprve zjistěte, zda máte zajištěný odtah vzduchu do komína , nebo skrz zeď. U digestoří s přímým odtahem je nezbytné odvést nasátý vzduch potrubím mimo místnost – do komína , odtahové šachty či přímo ven z domu. Recirkulácie alebo odťah do komína ? Táto otázka je veľmi dôležitá pri výbere digestora.


Ideálne je použitie vonkajšieho odťahu, kedy je digestor napojená pomocou potrubia a všetky páry a pachy vzniknuté pri varení odchádzajú mimo miestnosť. Tato otázka je velmi důležitá při výběru digestoře. Ideální je použití vnějšího odtahu, kdy je digestoř napojena pomocí potrubí a veškeré páry a pachy vzniklé při vaření odcházejí mimo místnost. Odtahové digestoře jsou používány povětšinou tam, kde lze vybudovat adekvátní odvod par.


Tento způsob fungování je někdy označován, jako vnější odtah. V takovém okamžiku přichází na řadu. Umí odtah do komína a zvládne i recirkulaci. Porovnejte ceny, zjistěte dostupnost, přečtěte si recenze produktů nebo hodnocení e-shopů!


Motor s výkonem 1W odvede až 3mznečištěného vzduchu za hodinu. Když není odtah do komína , musí být kuchyň větratelná, tj mít okno ven nebo být spojená s místností, která má okno ven. Je tento typ digestoře možný použít přímo do komína , odsávání tedy přímo pryč?

Oficiální zástupce obchodu ONLINESHOP. Dobrý den, tento typ digestoře je připravený pro použití pro odtah do komína , nebo pro recirkulaci vzduchu. Mám sloučený odtah z koupelny a digestoře do jednoho potrubí. Potrubí má vmontovanou otočnou klapku aby při použití odtahu z koupelny se to taky netlačilo do digestoře.


Odtah z koupelny pod stropem má výustku s lamelami ovládanou lankem. To znamená, že při zapnutí digestoře se zaklapnou žaluzie aby to neproudilo do koupelny. Jak řešit odvětrávání digestoře. Komínové digestoře s odsáváním do komína.


Standardně je pro vedení vzduchu používáno odtahové potrubí vyústěné do ventilačního komína či šachty. Odsavač má horní odtah o průměru 1mm a zpětnou klapku v balení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky