čtvrtek 21. února 2019

Kateřina tučková žítkovské bohyně

Kateřina Tučková je spisovatelka, dramatička, publicistka, historička umění a kurátorka výstav. Nejen, že si vybrala originální téma, ale dokázala chytře, napínavě i uvěřitelně spojit fikci s realitou, vystavět bohaté charaktery a spletitou ságu s řadou odboček dovést do konce. She is best known as the author of Žítkovské bohyně , a Czech bestseller translated into languages. Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst.


Když žila v oblasti brněnské ulice Cejl, jenž bývá nazývána brněnským Bronxem kvůli nynejší početné romské komunitě, pátrání po historii této části města ji přivedlo k námětu jejího prvního románu Vyhnání Gerty Schnirch. Na konte má literárnu cenu Magnesia Litera či Cenu Josefa Škvoreckého.

Po skvelej knihe Vyhnání Gerty Schnirch napísala Žítkovské bohyně – knihu o bohyniach, ktoré žili na kopaniciach v kopcoch Bielych Karpát. Bohyňami sa nazývali ženy, ktoré mali. Momentálně čekám na chvíli, kdy budu dost silná na to pustit se do ní znovu. Dneska se podíváme na současnou českou tvorbu. Moc děkujeme všem našim patronům za podporu!


Prostředí, v němž vyrůstala, ji velmi oslovilo a stalo se inspirací pro budoucí kariéru i dílo - Moutnice jsou malá vesnice na jižní. Líbila se mě i Fabrika. Pro ty čtenáře,kteří znají Brno jak je popsané v knize, to je určitě zážitek.

A Vyhnání Gerty Schnirch by si měl přečíst každý proto,aby jsme nezapomněli. Přeji jí hodně úspěchů a. Upútala už predtým knihou Vyhnání Gerty Schnirch. Bielych Karpatoch vďaka životu v izolácii okolitou prírodou si zachovali schopnosti, z čias. Kdo napsal knihu Žítkovské bohyně ? Hodnocení, recenze, zajímavosti a informace o knize.


Možnost nákupu elektronické verze knihy. Jsme veřejná univerzální knihovna, kterou může využívat úplně každý. Naším posláním je získávat, zpracovávat, uchovávat a poskytovat informace, literaturu a další kulturní hodnoty.


Download for offline reading, highlight, bookmark or take notes while you read Žítkovské bohyně. Uměly pomocí bylinek vyléčit nemoc těla i duše, zařídit lásku vysněného partnera či vyčíst budoucnost z odlitého vosku. Bílých Karpat, nadané až nadpřirozenými schopnostmi.


Její Žítkovské bohyně jsou jedním z nejúspěšnějších českých románů posledních let. This time, however, she used older material and covered the lives of the so-called godesses from the Žítková area of the White. Jsou odkázáni na přírodu a tak s ní víc souzní a mají docela jinou intuici než my, zvláště zdejší ženy.


Vědomosti, které si v mysli. Mám z ní nicméně trochu rozporuplné pocity, ačkoliv nakonec asi převažují ty pozitivní. V průběhu čtení jsem si ale udělal spoustu poznámek, které před vynikajícím koncem napovídaly spíš opak.

Tato schopnost se dědila v ženské linii z generace na generaci a Dora je poslední z nich, ale tato schopnost se musí trénovat a rozvíjet. A o to Dora vlivem okolností přišla. Kniha popisuje její pátrání o osudu těchto žen, přičemž jejíž vlastní osud. PM, THE PHOENIX, LONDON.


Writers write, actors rea audience listens, everybody wins.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky