pátek 22. února 2019

Elektrická udírna zkušenosti

Elektrická udírna nevyžaduje předchozí zkušenosti. To, že si můžete jednoduše kontrolovat teplotu a čas uzení, je velká výhoda pro začátečníky v uzení. Dalo by se říct, že jediné, co potřebujete, je dobrý recept.


Vůbec nezáleží na tom, jestli poprvé používáte elektrickou udírnu nebo jestli poprvé udíte toto. Na úvod by se slušelo říci, jak taková elektrická udírna vlastně vypadá. Protože to, jak vypadá klasická dřevěná udírna , ví asi každý. Ale představy veřejnosti o elektrické udírně už nebudou tak jasné.


Gril a udírna multifunkční IMPULS osazená elektrospirálou s regulací teploty. Velmi stabilní elektrická udírna na uzení a grilování masa, šunky, klobás a ryb cca do kg. Extrémně dobrá regulace. To mne zajímá uvažuji o udírně a nejjednodušší je asi elektrická , máme doma staré schnoucí stromy švestky tak udělat z nic štěpku na uzení by nebyl problém. Zajímavé ale je jak má spousta lidí představu že uzení je přikládání dřeva.


Udírna disponuje ovládacím panelem, jenž umožňuje nastavení teploty v udírně. Bradley Smoker Originál je elektrická udírna , ve které je celý proces uzení řízený automaticky. Udržování teploty je přesné, takže vždy dosáhnete stejně kvalitních.


Digitální elektrická udírna zaujme už elegantním designovým provedením. Zapojte ji do elektrické zásuvky a zmáčknutím ovladače v ní probudíte moderní technologii, která zároveň respektuje zkušenosti té pravé americké tradice přípravy masa v kouři. Udírnu,jsem zakoupil na doporučení známých,rychlá reakce obchodu a kurýr zvonil u dveří,sobota uzení kuřat na zkoušku,vše proběhlo jak mělo maso po 8. Jelikož je udírna izolovaná a vyrobena z nerezového plechu,je cena přiměřená. Udírna se skládá ze čtyř částí a to ohniště, kouřovodu, udící skříně a komínu.


Musí být níže než udící skříň, oproti skříni je menší. Uvnitř ohniště se nachází rošt a pod ním popelník. Další možností umístění je ohniště, které se nachází mimo udírnu. V tomto případě je kouř z. Teplo vydává topná spirála, o kouř se stará generátor kouře. Zkušenosti s takovou udírnou nemám a mít nebudu.


Ta je pro konzumenta, ale ne pro labužníka. Maso se nevyudí tak, jako v klasické a jak píše dabač, maso se napaří a očoudí. Náklady na pořízení jsou vysoké, jako jsou vysoké náklady na provoz. Neobávejte se složitého nastavování - digitální ovládací jednotky na obou typech udíren nastavíte během minuty, jednoduše a naprosto intuitivně.


Jak TOM udírnu hledal, až se k té správné doudil. Heh, sice delší video, ale doufám, že vás bude bavit. Za LIKE a odběr budu velmi rád. Vaše zkušenosti s výběrem udírny pište do.


Udim taky v klasické udírně, ale jednou jsme udili ryby u vody a tam měl kámoš dva staré pekáče na sebe přiklopené, na dně pekáče byly bukové piliny nad nima rošt na který se vyrovnaly nasolené ryby celé to bylo postavené na plynovém dvouvařiči, bylo to brzo hotové a ryby nebyly špatné takové napůl upečené a napůl uzené, ale. Při stavbě běžné udírny na studené uzení lze nadělat spoustu chyb. S radami starého praktika se jim ale vyhnete.


Podívejte se na podrobný návo jak postavit domácí udírnu. Vše začíná samozřejmě u kvalitních surovin, pak ale postačí už jen elektrická zásuvka, voda a dřevěné chipsy. Nastavíte některý z provozních režimů, zapíchnete do masa monitorovací jehlu a celý proces uzení už kontroluje udírna automaticky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky