úterý 12. února 2019

Mikrovlnná trouba

První mikrovlnná trouba byla vyvinuta v USA koncem 40. Vysloužila si přezdívku Radar range. Tyto první výrobky se používaly výlučně v. Potraviny obvykle obsahují velké množství vody a navíc mikrovlny nádoby (sklenice, talíře, keramické hrníčky) neohřívají, takže se mikrovlnné trouby staly v domácnostech velice oblíbenými spotřebiči. Mikrovlnná trouba je kuchyňský elektrický přístroj pro tepelnou úpravu pokrmů. For faster navigation, this Iframe is preloading the wand page for.


Mikrovlnná trouba

Tato stránka je rozcestník, tj. Pokud vás sem dovedl odkaz, který by měl správně směřovat na specifický význam tohoto pojmu, můžete pedii pomoci tím, že se vrátíte na odkazující stránku a tamní odkaz opravíte tak, aby vedl přímo na odpovídající článek. Kuchařský zázrak na počkání?


Ne, videa jen sbírají miliardy zhlédnutí 20. Mají člověku ulehčit práci, někdy však jen okrádají o čas a peníze za suroviny. Keďže mikrovlnná rúra zohrieva rýchlo, nedochádza k prenosu tepla vedením (na to treba určitú dobu podľa tepelnej vodivosti zohrievanej látky) a môže nastať situácia, že jedna časť zohrievanej látky je chladnejšia ako druhá.


Tak isto rýchlosť ohrievania potravín je úmerná obsahu vody v nich – ak zohrievame viac. Volně stojící sporáky mají varnou plochu a troubu pohromadě, u vestavné jsou samostatné, proto bývá varná plocha zabudována v kuchyňské lince, kdežto trouba může být vestavěna na jiném místě (ne nutně pod plochou). Vyrábějí se i samostatné varné plochy a samostatné trouby, které lze pak prakticky libovolně kombinovat. Kuchyňský doplněk, díky němuž můžete jídlo ohřívat, rozmrazovat či jakkoliv tepelně zpracovávat ve velice krátkém čase a hlavně pohodlně. Kvůli těmto úkonům nemusíte rozehřívat troubu, nebo zapalovat sporák.


Je vyrobena z nejkvalitnějších materiálů, které se snadno čistí a udržují. Definition from Wiktionary, the free dictionary. Jump to navigation Jump to search. Tento článek je rozpracovaný - na tomto článku se pracuje.


Zkuste se na tuto stránku encyklopedie vrátit později. Prosíme, berte ohled na to, že se obsah encyklopedie postupně vyvíjí. V případě použití méně výkonné mikrovlnné trouby prodlužte čas vaření.


Otočný talíř ve vaší mikrovlnné troubě je zárukou rovnoměrného uvaření vaší brambory. Nemáte-li otočný talíř, přerušte dvakrát vaření a bramboru. Dejte to na pekáč a šup s tím do trouby! Trouba vám asi skvěle peče, viďte?


Vyberajte si Mikrovlnné rúry podľa parametrov a porovnávajte ceny z internetových obchodov na Heuréke. Skočit na navigaci Skočit na vyhledáván í. Zajímavé ovšem je, že tato část historie se v článku na německé vůbec neobjevuje. Snad by bylo nutno doložit.


Vybavení: sporák, mikrovlnná trouba , kuchyňská linka, lednice, dřez, nádobí. Ohříváme v ní jak tekutiny, tak jídlo. S používáním mikrovlnné trouby se pojí několik přísných zákazů, o nichž většina z nás dobře ví.


V tomto článku se podíváme, jak vlastně mikrovlnka funguje a proč dbát na bezpečnostní pokyny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky