pondělí 25. února 2019

Jaké nádobí na sklokeramickou desku

Ano, indukční nádobí můžete použít v troubě. Magnetické dno produktu nebude poškozeno použitím v troubě nebo na roštu. Mnohem důležitější je, zda má nádobí do trouby vhodné madlo či držadla. Indukční varná deska se sama o sobě vůbec nenahřeje, ale zahřívá přímo na ní položenou nádobu.


K jejímu ohřevu dochází téměř okamžitě a navíc přesně v teplotě, kterou si nastavíme. Indukce vaří velmi rychle a lze ji během vaření účinně regulovat.

Nádobí na indukční vaření musí mít magneticky vodivé. Má dcera má také sporák se sklokeramickou deskou a používá nezezové nádobí se zesíleným dnem. Takže nemohu posoudit ze svých skušeností.


Pro sklokeramickou a halogenovou varnou desku (desku s halogenovými trubicemi) je nejvhodnější nádobí vybavené silným sendvičovým dnem. Jedině tak je zaručen správný rozvod tepla a nedochází k přehřívání nádobí a následnému připalování pokrmů. Především pro halogenové sporáky je silné dno a masivní provedení nádobí velmi důležité – tyto typy. Mám takové ty smaltované hrnce s kytkou staré přes let. Kdo v kuchyni vsadí na klasickou sklokeramickou desku, je ve výběru pánví a hrnců flexibilní: u ní totiž neexistují omezení, co se týká výběru materiálu.


Dbejte ale na to, aby nádobí vždy vyplnilo velikost plotýnky a jeho dno stejně jako u indukce kompletně přiléhalo na desku.

Pořiďte si hrnce na indukci a věřte, že pocítíte rozdíl. Princip je ten, že elektrický proud prochází spirálami ve sporáku a vytváří elektromagnetické pole, které se díky indukčnímu nádobí mění na silný zdroj energie. Díky tomu je vaření na indukci rychlejší a úspornější. Vyzkoušejte na Gorenje, Moru, Electrolux, Bosh a další oblibené značky sklokeramických, vitro, indukčních a dalších varných desek a sporáků. Holky poradíte, jaké máte osvědčené nádobí na indukci?


Myslím tím, jaký materiál, povrch. Dříve, než se s vámi o několik z nich podělíme, prozradíme vám, jaké nástroje jsou pro čištění vhodné, a kterým se naopak obloukem vyhnout. Mám plno krásného nádobí , které ale na indukci nejde. Včera jsem ale našla řešení Při koupi nové pánve na indukci jsem objevila tzv. Bergner) , na který se dá hrnec nebo pánev, který na indukci normálně nefunguje a můžeš ho bez problémů používat.


Proč čistit sklokeramickou desku. O varnou desku je potřeba pečovat, aby neztratila na kráse. A to platí i pro tu sklokeramickou.


Nedostatečnou údržbou byste jen zbytečně zkrátili délku její životnosti a navíc by svou špinavostí hyzdila půvab vaší kuchyně. Naopak správnou péčí zamezíte jejímu poškození z hlediska. Zrovna se rozhoduji, jestli si koupit varnou desku indukční nebo ne, vůbec jsem nevěděla, že na ni musí být speciální nádobí ještě že jsem na tuto konverzaci narazila.


Keramika, litina a smalt. Pokud se ke dnu hrnce přichytí, máte vyhráno.

Na chatách a chalupách máme často staré keramické nádobí. Nepřipaluje se a dobře se udržuje. Prosím o radu: pořizujeme si novou kuchyň , chci sklokeramickou desku , jaké hrnce se používají? Jaké hrnce na sklokeram. Mám doma směs nerezové a staré smaltované.


Předpokládám,že něco budu muset asi vyhodit. Vybírejte si Sady nádobí podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Dobrá rada na závěr Je nutné používat nádoby s rovným dnem, aby dobře přiléhaly k varné zóně, dno nádoby musí být zabroušené, nesmí mít žádné ostré hrany, které by desku mohly poškrábat.


Při vaření v nádobách s menším průměrem hrozí riziko častého vypínání kvůli přehřívání varné zóny. Sada nádobí z nerezové oceli, obsahuje rendlík 14cm bez poklice, 1. Induction, na pánvích nepřilnavý povrch Powerglide, celokovové nýtované rukojeti, hladinové značky na vnitřní stěně nádobí , možnost použití v troubě do 250°C bez poklice. Hrnce jsou vhodné nejen na sporák plynový, elektrický, sklokeramickou desku a indukci, ale i do trouby, avšak pouze do 130°C.


S WMF vždy víte, že kupujete prvotřídní německou kvalitu. V těchto hrncích o průměrech 1 a centimetrů uvaříte knedlíky, zeleninu, omáčky, prostě vše, po čem vaše rodina zatouží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky