pondělí 4. února 2019

Formičky na rakvičky

Trubičky, kremrole, rakvičky , formy na trdelník. KORONAVIRUS: vzhledem k aktuální situaci bychom vás rádi požádali, abyste volili spíše platbu PŘEVODEM PŘEDEM NA NÁŠ ÚČET než DOBÍRKU. Milujete pečení a rádi byste si usnadnili přípravu?


Pak vyzkoušejte silikonové formičky na cukroví TESCOMA, a to nyní za příznivé ceny! Nabízíme formy na pečení, vhodné pro běžnou domácnost i pro profesionální využití. Například jsou to formičky na tlačené těsto z teflonu.

Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Na tuto teplotu jsem rakvičky pekla cca hodinu a bylo hotovo. Kdybych začala péct hned na 100ˇC, cukr v těstu by částečně zkaramelizoval a potom můžete formičky vymazávat jak chcete, stejně rakvičky nevyklopíte, protože se rakvičky vpodstatě přilepí.


Záleží na tom, jak komu peče trouba, ale postup je opačný. Pokud nemáte formičky na rakvičky , můžete žloutkovou hmotou naplnit košíčky nebo jiné tvary. Při pečení neotvírejte troubu, hrozí, že těsto ,spadne‘.


Forma na rakvicky najdete a porovnáte na Srovnanicen.

Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Rozpuštěným máslem pečlivě vymažeme připravené formičky na rakvičky.


V míse pak utřeme cukr a žloutky, vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem a vejcem. Ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou pečlivě vymažeme formičky. V míse utřeme cukr se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem.


Třeme tak dlouho, až je hmota téměř bílá, potom naplníme do poloviny připravené formičky (ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou formičky na rakvičky vymažeme). Až cítim tú chuť na jazyku. V našej cukrárni mávali šľahačkové, ale aj plnené bielkovou penou.


Tie druhé však už boli aj na mňa príliš sladké a to je čo povedať, ja sladké môžem. Už som sa nad nimi zamýšľala veľa razy, nemám formičky , tak som ostala pri chuti, ale teraz môžem vyskúšať. Já rakvičky nepeču, ale na vánoce dělám rakvičkové těsto jako cukroví do formiček na pracky. Nedávám ani prášek do pečiva ani nic jiného, jenom žloutky, moučkový cukr a na jeden žloutek jednu PL horké vody. Upéct si rakvičky doma není těžké, jediný zádrhel je ten, že cukroví se peče ve formičkách specifického tvaru a ne vždy jsou k dostání.


Formičky nevysypávám, jenom vytřu. V kuchařských knihách lze najít i recepty na rakvičky pečené bez formiček, přidává se do nich ale malé množství mouky. Pravé rakvičky jsou bezlepkové, jen cukr a žloutky.


Prodáváme české formičky na přípravu cukroví.

Oba druhy cukroví – sněhové nebo ze žloutků, u nás mizí rychlostí blesku, takže se nebojím, že bych si toto žloutkové letos ještě nevyzkoušela. Protože mě to dost láká – rakvičky miluju, ale zatím se spoléhám na externí zdroje. Je na čase to změnit (a dokoupit formičky ). Rakvičky s moukou do formiček recepty, které budete milovat. Připravené formičky dejte na plech, a vložte je do trouby vyhřáté na 1°C. Nyní je chvíli sledujte a jakmile se zvednou až po okraj formičky , ztlumte troubu na 1°C a dopečte (sušte) je ještě 1minut.


Ještě teplé rakvičky vyndáme z formičky a poté co vychladnou je ozdobíme dotuha vyšlehanou šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky