čtvrtek 17. ledna 2019

Parní trouba diskuze

Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Trouba pečící, parní nebo kombinovaná? Vybírám nyní nové spotřebiče do kuchyně a byla mi velmi vychválena parní trouba (zatím ale jen výrobcem:). Zajímalo by mě, zda potraviny v ní jsou opravdu tak dokonale a rychle uvařené, resp.


Jestliže patříte mezi milovníky zdravého vaření, pak vás může oslovit i třetí model elektrické trouby, jímž je parní trouba.

Jak již název prozrazuje, jde o horní ohřev potravin za pomoci páry, díky čemuž v pochutinách zůstávají všechny potřebné vitamíny a látky prospěšné tělu. Nejlepší vestavné trouby. Pro ty, kteří svou kuchyň mají teprve na papíře, představují vestavné spotřebiče ideální volbu.


Beze zbytku totiž zaplní místo v kuchyňské lince, nepůsobí rušivě a mohou být umístěny tam, kam se hodí nejvíce. Vaření v parní troubě je zdravé a uchová nám spoustu živin a vitaminů. Ale pro vepřovou s knedlíkem to není, ušklíbne se český strávník, který nedá dopustit na propečenou kůrčičku.


Včetně křupavé kůrčičky.

Páru je možné troubu vyčistit. Parní troubu můžete využít i na kynutí těsta. Každá parní trouba ná program čištění párou, takže i údržba je velmi jednoduchá. Základní parní trouba Miele, která se dá vestavět do horní skříňky (je mělká) má zásobník ve kterém se pára rovnou vytváří, velké parní trouby Miele mají už jen zásobník na vodu, ale pára se vytváří pořát mimo varný prostor. Ta potom nahrazuje klasickou troubu a můžete v ní vařit, péct i. Ahoj holky, Zařizujeme s manželem novou kuchyni a rozhodujeme se, zda si do ní pořídít parni troubu nebo ne.


Jste spokojení, jak se v ní vaří. Máte někdo s ní zkušenosti? Je opravdu jídlo připravene v ní lepší, chutnějš. Podle nezávislých šetření časopisu dTest ano. Jejich hlavním plusem je, že při vaření v páře se v potravinách zachovají důležité vitamíny, minerály i antioxidanty.


Před roky jsme si museli vystačit s elektrickou nebo plynovou troubou, u které jsme měli jedinou volbu teploty. Mikrovlnka zase uměla pouze ohřívat. Dnes se o naši přízeň uchází trojice, která se předhání ve svých dovednostech.


Pečící trouba , mikrovlnka, nebo parní trouba - která by měla dostat výsadu ubytovat se u vás doma?

Zjistili jsme, že jejich spotřebiče, nejsou zcela ideální, některé předražené, ale to není hlavní otázkou tohoto tématu, každopádně řešíme, jestli koupit parní troubu nebo standardní horkovzdušnou. Multifunkční parní trouba se rozebírá na Labužník. Diskutujte, ptejte se, najděte nové přátele, které s vám spojí stejný zájem. Za upozornění stojí náročnější čištění parních trub. Samotné čištění není problematické, ale dveře trouby je nutné nechat vždy otevřené až do jejího úplného vyschnutí.


Jinak se vystavujete riziku, že vám drahá parní trouba začne reznout. Proč používat parní troubu, vývar, vaření masa, zeleniny, knedlíků apod. Pařáček, gastronádoby, vaření ve vodě proti vaření v páře. Jaké má parní trouba výhody, co je na.


To je asi nějaká líná trouba. Nutno ještě připomenout, že se jedná o dušení, nikoliv o pečení, a tak nám parní trouba bude celkem k ničemu, pokud si chceme udělat steak. Klasickou i parní troubu lze však velmi dobře kombinovat, například kuře lze uvařit v parní troubě a pak jej nechat dopéct v klasické troubě, aby získalo křupavou kůrčičku. Každý může přidat vlastní recept. Podobné možnosti si můžete vyzkoušet i doma s parní troubou.


Musíte ovšem počítat s vyšší kupní cenou a je nezbytné, abyste se dopředu u prodejce pečlivě informovali o podobě samotné parní funkce. Ne každá parní trouba totiž umožňuje „čistokrevné“ pečení v páře. Celá řada z nich nabízí pečení v páře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky