pátek 7. září 2018

Kváskový chléb domácí pekárna

Recepty pro domácí pekárnu: Žitný chléb z kvásku. Lenka Rutteová Pokud jste fajnšmekři a pěstujete si doma svůj kvásek, případně jste jeho příznivci a kupujete si ho, jistě máte rádi kváskový chléb. Ale výsledek stojí za to. Přečtěte si něco o tom, proč právě tento chléb je nejlepší.


Také kmín nebo vámi zvolené semínka či jiné ingredience.

Nakonec přidám kvásek a lehce promíchám. Těsto se lepí a je řidší, ale to vůbec nebadí ba naopak. Chléb je pak vlhčí, lépe kyne a déle vydrží. Je to normální vlastnost a vůbec se nemusíte bát.


Přendám těsto do pekárny a zapnu program na hnětení na 15. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Kváskový chléb z domácí pekárny recepty, které budete milovat.


Sprint (hodina příprava, hodina pečení).

Po zaznění signalizace někdy přidávám semínka slunečnice. Hodnocení produktu: (Perfektní) recenzí. Odložený start, Displej, 9W, Program bezlepkové pečení. Lahodný křupavý chléb včetně bezlepkového, výborný jogurt nebo těsto k přípravě dortu, to vše zvládne tato domácí pekárna snadno a rychle díky přednastaveným programům.


Nivou a česnekem od SvetluskaAutor: Svetluskasuroviny: 2ml piva 1ml vody lžíce oleje lžička soli 3g hladké mouk. Můj první domácí kváskový chléb. Grahamový chléb z pekárny.


Domácí kváskový chléb s odkladem kynutí. Bylinkový chléb z domácí mouky. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK ( pekárna ETA), velikost barva střední.


Zjistil jsem jediné: na pravý, vyloženě 1 kváskový se domácí pekárna moc nehodí. Takový chléb se zadělává víceméně jako dost hutný, maminky a babičky, které těsto ručně míchaly dobře vědí, co takové neodfláknuté hnětení těsta vařečkou obnáší - je to na novou ruku nebo zánět šlach. V našem hledáčku tentokrát skončily ty nejlepší domácí pekárny, které se na trhu objevují. Zohlednili jsme objem pekárny, tzn.


Pak už jen nastavím pečení - hodina. Je výborný ale chce to vychytat poměr. Tak dnes moje premiéra s domácí pekárnou a tímhle receptem.

Chutove je moc dobry, kurka krasne krupe, neni propadly ani nejak zdeformovany. Akorat ten vnitrek je trochu blativejsi tak snad to priste vyresi hustejsi testo. Moje pekarna asi neumi pridat minuty peceni navic jeste nad pecici program. Tak budu muset vychytat konzistenci testa. Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb.


Náš chléb je také možno zakoupit na e-shopech freshbedynky. A proto přinášíme ověřený recept na domácí kváskový chléb … Budeme na něj potřebovat jen celozrnnou žitnou mouku (jemně mletou), vodu, sůl a kmín a právě kvásek. Ten seženete buď od kamaráda, který kváskový chleba peče, nebo o něj poprosíte pekaře v některé malé pekárně. V Praze se dá za pár korun koupit v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky