čtvrtek 20. září 2018

Fondue sýrové

Přesuňte do nádoby na fondue a udržujte teplé. Nádobu s fondue postavte na stůl nad zapálený hořáček a nechte každého hosta, aby si napichoval na dlouhou vidličku kousky chleba a namáčel je v horkém fondue. NĚCO NAVÍC: Kvalita sýra výrazně ovlivní to, jaký vztah si k fondue vytvoříte.


Na sýrové fondue se používá velké množství druhů sýra. Sýrové fondue - recept: Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme.

Pokrm pocházející ze západních Alp, zejména francouzsky mluvících kantonů Švýcarska, Savojska ve Francii, ale také z oblasti italského Piemontu a údolí Aosta. Ve Švýcarsku platí sýrové fondue za národní pokrm. Fondue vymysleli švýcarští alpští pastýři, kteří žili daleko od civilizace a jedli jen to, co si sami vyrobili − chléb a sýr. Teplé sýrové omáčky připravovali z jednoho až dvou druhů sýra a vína nebo třešňovice. Až mnohem později vznikly další kombinace.


I přes nejasnost, odkud jídlo pochází, se však všichni shodnou na tom, že v dřívějších dobách bylo fondue připravováno alpskými pastýři přímo nad ohněm. Na vidličky na fondue napíchněte kousky bagety a nabírejte jimi roztavený sýr, pěkně ode dna, aby se krém stále promíchával a nepřipaloval. Správná konzistence sýrového fondue je, když z pečiva sýr nestéká a krásně se jím obalí.

Podávejte se sklenkou bílého vína. No, pravé švajčiarske asi nie, ale má k nemu dosť blízko, ak porovnávam s tým, ktoré som raz vyskúšal v horskej chate nad jazerom Gruyère. Nie je to nič zložité, doma si ho robíme apoň raz do mesiaca - v zime aj častejšie.


Je dobre mať špeciálnu súpravu na fondue , ale nie je to podmienka. Oveľa dôležitejšie a problematickejšie je zohnať tie správne syry. Prosím o radu, chceme poprvé vyzkoušet sýrové fondue a mám půjčenou litinovou soupravu na fondue , chci se zeptat, jestli je nutné mít na sýrové fondue porcelánový, nebo nerez hrnec ? Jestli to musí být , jako ve vodní lázni? Ten náš vypůjčený hrnec je jednoplášťový a tchýňě v tom dělala masové fondue.


Základní sýrová hmota na fondue. Tématické fráze: fondue recept fondue recepty sýr na fondue recepty na fondue recept fondue recept na fondue fondue sýr sýrová omáčka na fondue recepty fondue syr fondue sýrová omáčka fondue nádoba na fondue fondue sýrové recepty jak udělat fondue sýrové fondue v chlebu elektrické fondue syr do fondue fondue kuchařka sýr. Jde původně o sýry tavené nad ohněm, do kterých se namáčejí kousky pečiva. V míse smícháme oba nastrouhané sýry, hladkou mouku, pepř, muškátový oříšek.


Do silnostěnného kastrůlku dáme bílé víno s jemně nasekaným česnekem a na mírném ohni přivedeme k varu. Vyberte si recept na sýrové fondue a připravte si chutný a výjimečný sýrové fondue pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší sýrové fondue ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty.

Je to pokrm nejen pro labužníky, ale zpříjemní i sezení s přáteli. Dalo by se říct, že sýrové fondue je společenským pokrmem pro rodinu, přátele i jiné hosty. Kombinace tří druhů sýrů se roztaví v míse vytřené česnekem, spolu s třešňovicí a bílým vínem. K přípravě sýrového fondue je potřeba speciální kotlík na fondue.


Dále se můžete těšit na masové fondue připravované v horkém vývaru, obložená prkénka, domácí dezerty a jiné speciality. Raclette je zde připravován v mnoha variantách. Nabízíme kvalitní česká vína, výběrovou italskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky