pátek 16. února 2018

Lednice mrazí

Tak sem skripl cidlo do mrazacku a vse OK, vypinala. Rikam si parada, koupim za 41- s postou termostat a je to. Některé moderní lednice mají nulovou zónu, jedná se o zvláštní šuplíky, ve kterých je nižší teplota (kolem °C).


Pokud je touto funkcí vaše lednice vybavená, určitě ji využívejte na uchovávání masa, ryb a případně i uzenin. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Dobrý den, mám starší lednici s mrazákem (oddělené prostory, kompresor).


V poslední době se lednice hodně namražovala, na zadní straně se tvořil led a občas mi zmrzlo i něco z potravin, které se zadní strany dotýkaly, přestože byla intenzita chlazení nastavena pouze na číslo (ze sedmi). Bosch39VW30X, vybírala jsem hlavně kvůli hlučnosti. Překvapuje mě, jak je lednice (db) hlučná a hlavně strašně mrazí. Přestože jsem vyzkoušela test, je nastaveno na na zadní stěně se tvoří námraza, všechny potraviny jsou přemražené.


Můžete mi poradit,zda-li to dělají všechny Boschky. Hluk, který lednice během provozu vydává, je také důležitou veličinou. Jedná se však spíše o vaše pohodlí než o cokoli jiného.


Americké lednice se oproti běžným lednicím potýkají s vyšším hlukem. Taková oprava vyžaduje odborný zásah, který neodkládejte, jelikož zdánlivě drobná porucha se může změnit v rozsáhlejší závadu, kdy lednička nebude vůbec startovat a vyteče. Důvod mražení lednice ovšem může být zcela prozaický, a sice v tom, že jste nastavili termostat nastavili nesprávně. Stačí jej nastavit tak.


Dále zde naleznete další zajímavá související témata. C ( o něco méně než v místnosti) po zakoupení nového mi začla mrazit jak zběsilá, pak jsem zakoupil jiný termostat dle prodejce- univerzál termostat pro lednice značky whirlpool. Termostat stažený na minimum.


Co dělat, když chladnička mrazí , ale nechladí? Jednou za čas posíláme informace o speciální akcích, slevách a výprodejích. Spíše je to známka toho, že ji nefunguje termostat.


Může být namrzlé čidlo ledem nebo porouchaný. Tedy pokud lednice mrazí. Lednice nechladí, kde může být problém? Kdyby nemrazila, tak buď nepůjde vůbec, nebo poběží furt. Americká lednice je rozměrově výrazně větší než lednice klasická, čemuž také odpovídá velikost užitného objemu.


Informace o užitném objemu a dalších parametrech naleznete na energetickém štítku americké lednice. Konkrétní objem závisí na počtu členů domácnosti a běžném množství skladovaných potravin. To že chlazení funguje bych netvrdil moc nahlas.


Kdysi se kdesi řešilo, že nějaká lednice jede furt, nevypíná a uvnitř je všechno zmrzlé. A vysvětlení bylo, že je málo chladiva, tak lednice sice chladí ale ne tak, aby ji teplotní čidlo vypínalo - prý vypíná od něčeho jiného než od teploty v prostoru pro potraviny. Jinak úvaha je taková, že pokud mrazák nemrazí a zato mrazí lednice , tak termostat mrazáku dává povel mrazit ale nedojde k přepnutí ventilu, tím místo mrazáku mrazí lednice. Tedy závada může být v samotném ventilu, nebo jeho.


Jsem opravdu laik, měl sem dojem, že jde o špatný termostat-usoudil sem podle toho, že se lednice jakoby snaží rozjet, ale po několika sekundách chcípne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky