pondělí 19. února 2018

Cappuccino příprava

Espresso a cappuccino - mezi uměním a vědou. Příprava dobré kávy je rovným dílem umění a věda. A o espressu a cappuccinu to platí dvojnásob. Původní článek o přípravě obou nápojů byl příliš stručný na to, aby obsáhl všechno, co byste o espressu a cappuccinu měli vědět.


A tak jsme se rozhodli nahradit původní. Mléčná pěna podtrhne hořkou chuť, takže pokud máte rádi tento nápoj, nebál bych si vybrat si například PO BRAZILSKU středně. Pravé cappuccino je jen jedno, stejně jako espresso, které je jeho nedílnou součástí.


Proto je jeho příprava uměním a vyžaduje nejen trochu cviku, ale také správné vybavení. Nejdříve se objevuje v Itálii v 30. Jednalo se o kávu se šlehačkou posypanou kořením.


Cappuccino se dále vyvíjelo a základ své současné podoby získalo v 50. Důvodem bylo rozšíření kávovarů na espresso, které je základem cappuccina. Jak připravit cappuccino. Tento postup je však časově náročný a vyžaduje předchozí zkušenosti. V našem prvním článku jsme si popsali, jak vypadá a jak se správně připravuje pravé espresso.


V dnešním pokračování miniserie článků o kávě a kávových specialitách se blíže podíváme na přípravu pravého italského cappuccina. Novější variantou je tzv. Ta je více provázaná s. Pěna, přesněji mikropěna, je vytvořena tak, že do horkého mléka je vypuštěna horká pára pod tlakem vzduchu. U sklokeramického či elektrického nastavte výkon na střední až vyšší, aby příprava trvala 5-minut.


Cappuccino příprava

Po několika minutách začne voda probublávat přes filtr, spojí se s mlékem a začne se v horní nádobce měnit v lahodné cappuccino či caffè latte. Dietní koktejl Chia Shake pro hubnutí s chutí. Chcete hubnout a neustále bojujete s chutí na „něco dobrého“? Na dietním koktejlu s příchutí cappuccino s nízkým obsahem sacharidů si pochutnáte bez výčitek.


Jeho příprava vlastně vychází z cappuccina, rozdíl je ale v dávce kávy. Flat White typicky obsahuje dvě dávky espressa doplněné mléčnou pěnou a podává se ve skleničce namísto v šálku. Latte art propadlo už mnoho nadšenců a pořádají se v. Konečná teplota mléka by neměla přesáhnout cca °C. Všechno začíná už u výběru surovin. Do Osmistovky mícháme vyváženou směs chlebové a vyhlášené celozrnné bio mouky z Krišnova dvora.


Cappuccino příprava

Do chlebů ani jiných výrobků nepoužíváme žádné zlepšující přípravky nebo chemická dochucovadla. Flat white vychází vstříc všem, kteří mají rádi cappuccino , ale na druhou stranu si myslí, že je tam příliš mnoho mléka a málo kávy. Takových nápojů existuje více druhů a liší se především poměrem mléka a kávy.


Některé už jsou spíše mlékem s příchutí kávy, ale na popularitě jim to nijak neubírá. Shrnuli jsme pro vás rozdíly mezi nejznámějšími nápoji – v čem se liší cappuccino , caffè. Každý milovník kávy by měl vědět o historii a přípravě svého oblíbeného nápoje co nejvíce. Pití kávy je totiž obřad!


Cappuccino příprava

Lze ji připravovat na mnoho způsobů a tím vyhovět rozdílným chuťovým nárokům spotřebitelů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky