pondělí 12. února 2018

Domáci jogurt recept

Domácí jogurt bez jogurtovače. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Na přípravu jogurtu nepotřebujeme jogurtovač, ale jen mléko a přírodní jogurt. Neuvěřitelně jednoduchý recept.


Domaci jogurt robim bezne, tiez som si stale myslela, ze musim mat plnotucne mlieko, no nie je to uplne pravda: rovnako husty jogurt s mensim obsahom tuku vyrobim aj z polotucneho. Ani startovaci jogurt nemusi byt bio, len si treba vsimat udaje o kulturach.

Namiesto kupovaného jogurtu môžete použiť svoj domáci jogurt alebo sušenú jogurtovú kultúru. Niekto mlieko neohrieva na ° C, ale len na °C a hneď primiešava k mlieku jogurt. Ak budete chcieť nabudúce hustejší jogurt , mlieko v prvej fáze zohrejte k miernemu varu a za stáleho miešania ho asi minút povarte.


Kto by nemiloval domáce výrobky? O to skôr, keď sú to veci, ktoré si doma nepripravujeme bežne. Medzi takéto potraviny patrí aj kvalitný domáci jogurt , ktorý nie je po tvorený tekutý, neleje sa z neho voda a nie je zrazený. Naozaj dobrý krémový a hustý jogurt je zázrakom prírody.


Jogurt sa nevyrába – jogurt sa pestuje. Je to vlastne chov kvasiniek, baktérií a mikroskopických bacilov, ktoré nám jogurt vytvárajú.

Vyrobiť si kvalitný jogurt doma bez použitia zvláštnych zariadení – jogurtovačov a živých kultúr či baktérií nie je vôbec tak zložité, akoby sa na prvý pohľad zdalo. Vyrobíte si ho pritom za zlomok ceny, čo stojí v obchode. Do hodin je jogurt hotový. Hustý domáci jogurt si dokážete jednoducho pripraviť aj doma, tak prečo ho kupovať v obchode.


Tématické fráze: výroba domácího jogurtu výroba domácího jogurtu bez jogurtovače výroba jogurtu v jogurtovači výroba domácího jogurtu v jogurtovači recept na jogurt jogurt jogurtovač recepty výroba jogurtu výroba domácího jogurtu, recept jogurt recept výroba domácího jogurtu recepty výroba jogurtu recept jak se dela. Pavlínky, robím svoj klasický jogurt a klasickú odtečenú nátierku, hotovo. Nedávno boli s ňou v Grécku, tam jej chutil, ich hustý, pravý.


Prišli k nám a som spomenula, že robím jogurt doma, jej maminka začala tiež, Pavlínke chutil, ale nebol to taký, aký bol v Grécku. To, že si môžem vyrobiť domáci rastlinný jogurt a nepotrebujem na to jogurtovač, ani žiadne špeciálne jogurtové kultúry, je pre mňa zatiaľ top objav tohto roka. Rastlinné mlieko a jogurt. Taky dělávám domácí jogurt , naposledy s medem, ten jsem přidala hned.


Při výrobě mám ale nižží teplotu, do těch 40°C. Taky kromě skleniček v jogurtovači nebo termo tašce používám velkou termosku určenou na jídlo - se širším hrdlem. Já mám vyzkoušený Selský jogurt - Hollandia. Je to vlastně takový dobrý test na jogurty, zda jsou opravdu kvalitní a obsahují živé kultury, protože před pár lety jsem v prodejně se zdravou výživou koupila jogurt Demeter z německé bio-produkce s domněním, že to bude skvělý starter a žádný jogurt se nekonal. Jak se dělá domácí jogurt bez jogurtovače Jaroslava Medková.


POTŘEBNÉ PŘÍSADY: litr mléka - používám přímo od kravičky, nebo kozí, ovčí - zde už ale zahušťuje sušeným mlékem - u kravského toto není nutné. Viac o tom aké, kedy a ako ich zaradiť do jedálnička sa dočítate v našej knihe.

Pripraviť si hustý domáci biely jogurt si síce vyžaduje trošku viac času, ale ten výsledok zaručene stojí za to. Vložíme presný teplomer a mlieko za stáleho miešania zahrievame na 80°C, tým zničíme všetky baktérie. Mlieko necháme vychladnúť na teplotu 40°C, odstránime teplomer a potom pridáme jogurtovú kultúru, teda lyžice živého jogurtu. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého čistou plátěnou utěrkou nebo plenou, který postavíme na kastrol nebo mísu a necháme cca hodin v chladu (stačí chladnější špajz (spíž) odkapávat. Priznám sa, že sa mi nechcelo veriť.


Po prečítaní vášho postupu ale neviem, či si to až príliš nezjednodušujeVyberiem z chladničky liter plnotučného mlieka a jogurt (používam choceňský). Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Foto postup jak vyrobit domácí jogurt - recept na domácí jogurt.


Recepty pre chutný život. Jednotlivé kroky jak vyrobit domácí jogurt uvádíme postupně pomocí fotografií. Věříme, že Vám recept na domácí jogurt výrobu usnadní a výroba domácího jogurtu pro Vás bude hračkou. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Ak chcete jesť, potom budete určite potrebovať vedieť, ako sa robí jogurt doma, pretože príprava jogurtu recept je veľmi jednoduchý, a môžete ju variť bez špeciálneho náradia. Niektorí používajú k príprave domáci jogurt jogurt , jeho výhodou je, že sa udržuje potrebný pre správnu dozrievanie domáce jogurt konštantnú teplotu. Z jogurtu si môžete pripraviť aj syr, ktorý je natierateľný na chlieb.


Vylejte jogurt do sterilnej plienky, nechajte ho v chladničke odkvapkať a keď zhustne, ochuťte ho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky