středa 7. února 2018

Domácí donuty

Donuty necháme vychladnout. Vychladlé donuty můžeme dozdobit barevnými polevami, například polevou z cukru moučka, trochy vody a barviva. Výborné domácí donuty podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Usmažené americké donuty klademe na papírový ubrousek, abychom z nich odsáli přebytečný tuk. Ozdobené donuty necháme zatuhnout. Nejlepší domácí donuty.

Domácí donuty jsou lahodné a jejich tvar a zdobení láká především děti. Jak si domácí donuty připravit? Kým čakáme na to, aby boli donuty aspoň trochu vychladnuté, pustíme sa do prípravy polevy. Môžete si spraviť akúkoľvek.


Ja som robila klasickú, bezfarebnú. Stačí, keď si práškový cukor zmiešate s trochou vody, aby ste získali hustejšiu hmotu. Do nej potom namáčajte donuty. Mini donutky: tipy a rady.


Počítejte zhruba se dvěma minutami z každé strany.

Když bychom chtěli kakaové donuty (jsou možná lepší než klasické) tak do těsta přidáme 1-lžíce kakaa a trochu mléka, aby těsto nebyla příliš tuhé. Rozpalte vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180°C) a donuty postupně smažte asi 1–minuty po každé straně, až se nafouknou a zezlátnou. Tématické fráze: donut recept donutovač recept na donuty z donutovače těsto na donuty do donutovače přístroj na mini donuty recept na donut mini donuty recept donutky z donutovace doughnut recept recept na mini donuts recept donut donutovač recepty doughnut maker mini donuty recepty na donut donutovac lidl doughnut maker recepty. Tématické fráze: donuts recept donuts recept na donuty donut recept donuty recept donuty poleva na donuty recept na donuty s růžovou polevou recept na donuts recept na smažené donuty recept donuts testo na donuty těsto na donuty do donutovače recepty na donuts donut polevy na donuty donutovač recept donut top recepty donuts domácí. Ke kafíčku nebo dobrému čaji jsou perfektní, ať už je nabídneš během obyčejného dne, nebo se stanou součástí velké hostiny, kamarádské session nebo rodinné oslavy.


Ve vyšší pánvi rozehřejte olej ( donuty musí plavat) a vkládejte postupně donuty. Polevy: Maliny propasírujte, šťávu smíchejte s citronovou a postupně přidávejte cukr. Nechte okapat na papírové utěrce.


Poleva nesmí být moc tekutá, aby z donutu nestékala. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál a rozválíme na placku tlustou cca 1- cm. Já si pořídila od Tescomy speciální vykrajovátko na donuty , ale pokud ho nemáte, není problém donuty vykrajovat skleničkou a menší otvor panákem :)) Vykrojené donuty dáme na tác, a necháme je ještě minut kynout z každé strany. Tento recept mam z jednej talianskej relacie o vareni a je fantasticky pre nas, ktori lubime donatky, ale nemame stroj na ich vyrobu.


Ja sama som bola prekvapena jednoduchou pripravou, ale ohromnym vysledkom a hoci su smazene, nie su vobec mastne. Nakonec donuty přetáhněte potravinářskou fólií a nechte nakynout tak, aby zdvojnásobily objem. Vyjměte je obrácenou stranou vařečky na talíř vyložený kuchyňskými. Možná ale nevíme, že jsou populární po celém světě, i když, jako v Americe, mívají tvar kroužku, kompozice surovin může být trochu jiná a zdobení trochu divoké. Ve větším hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně smažte donuty z obou stran dozlatova.


Nesmažte jich mnoho najednou a hlídejte je, smaží se velmi rychle. Hotové donuty skládejte na papírovou.

Tento recept jsem kdysi objevila, když jsem měla hroznou chuť na donuty , ale věděla jsem, že se chci vyhnout jejich klasické přípravě – smažení. Tyto jsou úžasným kompromisem mezi smaženými a pečenými. Nadýchané a měkké, ale bez zbytečného tuku.


Muškátový oříšek jim propůjčí nádhernou vůni, která vám zaplní celou kuchyň a přiláká všechny členy. Ano, naše domácí ručně dělané sladké donuty , kterým nelze odolat. Poctivá receptura, kvalitní suroviny a prostě ideální chuť.


Oblíbilo si nás mnoho chuťových pohárků a proto nás můžete koupit na čtyřech různých pobočkách po celé Praze nebo v on-line obchodech Dáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky