pondělí 6. ledna 2020

Zavařování dýně recept

Základní zásady pro zavařování dýní. Dýně přijímá další různé chutě a vůně, a právě tato její vlastnost je velmi výhodná při zavařování. Dýně zavařování recepty, které budete milovat. Kompot můžeme ochutit ananasovým kompotem nebo dáme aroma. Zavařování dýně recepty, které budete milovat.


Bramborový salát bez majonézy.

Tématické fráze: zavařování dyně zavařená dýně zavařování dýně recepty jak zavařit dýni recept na zavařování dýně zavařování dyní dýně nejlepší recepty z dýně dýně recepty zavarovani dyne recept dýně zavařování zavařujeme dýni dýně recepty zavařování recepty z dýně zavařená dýně recept kompot. Kostky dýně (- 9kg čisté váhy) necháme okapat na sítu a plníme je do sklenic. Do každé sklenice nahoru nasypeme vrchovaté lžíce cukru a špetku kyseliny citronové.


Sklenice zalijeme horkou vodou a uzavřeme. Dýni sterilujeme - minut na - °C. Výsledný kompot má krásně žlutou barvu, narozdíl od dýně.


Vsypte kostičky dýně , směs přiveďte k varu a vařte po dobu – minut. Připravte si zavařovací sklenice, vložte do nich kostky dýně (můžete přidat kozí rohy nebo feferonky) a zalijte nálevem, ve kterém se dýně vařily.

Otočte víčkem dolů a nechte vychladnout. Zavařená dýně s ananasovou trestí - recept : Nakrájenou dýni ponoříme do vody, přidáme ocet a necháme hod macerovat. Letos jsem již vyměnila několik dýní za houby s kamarádkami, a tak se s Vámi ráda podělím o léty osvědčený recept na dýňový kompot. Pro zavařování dýně Hokaido je potřeba mít dostatečně velký a hluboký hrnec nebo speciální zavařovací hrnec s teploměrem a mřížkou.


Na dno hrnce je potřeba položit čistou utěrku, popřípadě kus nějaké jiné látky. Zabráníte tak předčasnému uhnívání dýně vlivem vnějších faktorů. Je to tak, nejtěžší práce váš čeká při přípravě dýně. Tu je třeba oloupat (vyjma dýně hokkaidó), zbavit semen a nakrájet na menší kostičky. Krájíme jenom tvrdou dužinu, všechna měkká.


Dýně je u nás trochu opomíjená zelenina. Je známa spíše jako symbol Halloweenu. Dýně obsahuje spoustu vitamínů, minerálních látek a betakarotenu. V kuchyni má široké využití. Můžeme jí vařit, zapékat, smažit i zavařovat.


Z dýně v domácnosti připravujeme sterilovaný nebo nesterilovaný kompot. Musíme pamatovat na to, že se dýně může rozvařit a proto ji dáváme do jídla až nakonec jenom prohřát. Konzervování, sterilace, zavařování.


Dělaly to tak naše babičky a znovu se tato tradice vrací.

Díky zavařování máte možnost na dlouhou dobu uskladňovat potraviny. Stačí, aby neprodyšně uzavřené sklenice přešly po určitou dobu varem. Zavařuje se ovoce do kompotů, steriluje zelenina, červená řepa, kyselé okurky nebo džemy.


Dužinu z dýně nakrájíme na malé kousky, přidáme citronovu a jablečnou šťávu a uvedem do varu. Na velmi mírném ohni v zakryté nádobě dusíme, až je dýně měkká a všechna tekutina vyvařená. Směs necháme vychladnout a rozmixujeme.


Dýně rozpulte, vydlabejte a položte na plech rozkrojenou stranou. Po hodině až hodině a půl už by dýně měly být dostatečně měkké na to, aby šly propíchnout vidličkou. Nechte je vystydnout, vydlabejte dužinu a rozmixujte dohladka. Hledal jsem všude na netu zda-li se dá udělat kompot dýňový z muškátové dýně ale žádný recept jsem nenašel. Touto cestou bych Vás chtěl poprosit zda nějaký recept je a mohla mi jej poslat.


Dýně máme velice rádi,tento rok jsem chtěl vyzkoušet muškatovou dýni a je jich víc než dost tak bych chtěl udělat kompot…. Recepty z dýně , které oceníte nejen na Halloween. Dýně dokáže nasávat okolní chutě a vůně, proto je možné ji uzpůsobovat pro různá kulinářská využití. V dnešním článku vám přinášíme tipy na zavařování dýní.


Celé dýně skladujte v chladném a suchém sklepě, vydrží zde i půl roku. Jakmile však dýni nakrojíte, spotřební lhůta se začne krátit. Ideální je zabalit ji do folie a uložit do lednice, vydrží zde max.


Hlavní sezóna dýní začíná v říjnu, vrcholí koncem měsíce a končí v listopadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky