pátek 17. ledna 2020

Zdobení dortů čokoládou

Tématické fráze: zdobeni cokoladou zdobeni dortu cokoladou čokoláda na zdobení triky na zdobení s čokoládou čokoládový dort zdobení čokoládové zdobení na dorty jak zdobit čokoládou zdobení z čokolády čokoládové zdobení čokoládové zdobení na dort dobré rady a nápady facebook zdobení s čokoládou zdobíme. Moju prácu a tvorbu môže. Originální dort se sušeným ovocem zabalený do čokolády. Podívejte se, jak takový dort připravuje Markéta Krajčovičová.


Viz recept Markety na dort zabalený do.

Prohlédněte si zdobení dortu různými technikami jako například zdobení dortu marcipánem, krémem, čokoládou , sněhem, ovocem a jiné techniky zdobení. Inspirujte se u nás jako si ozdobit dort na různé slavnostní příležitosti jako jsou narozeniny, svátek, svatby, promoce, jubilea nebo jen tak pro potěšení. U nás najdete řadu videí, rad a postupů jak na to. Myslím, že by bylo dobře, mít všechny dorty pohromadě, mít možnost si je kdykoliv prohlédnout, bez nutnosti klikat na jednotlivé recepty. Proto jsem sem dala tuto možnost, abychom přidáváním obrázků svých vlastních dortů již zde na Topreceptech uveřejněných v jiných kategoriích, vytvořili takovouto fotogalerii.


Dort dělá dortem hlavně jeho konečná úprava, tedy poleva a krásné zdobení - různé tvary z marcipánu, krémové ozdoby, ovoce a želé. Ale i posypání kokosem, strouhanou čokoládou , sekanými ořechy či cukrářským zdobením. Za zhlédnutí určitě stojí články Krásné zdobení dortů 5x jinak.

Proměňte obyčejnou buchtu v dokonalý moučník! Vizáž: Ilona Rubešová (SURFACE, profesionální škola vizážistů). Ukázka zdobení dortů v pořadu Dobré ráno s Českou televizí. Při zdobení dortů se jí dává přednost nejen kvůli ceně, ale také proto, že je čistě bílá - z marcipánu sněhově bílý dort neuděláte.


V cukrářských potřebách samozřejmě seženete jak kostici na zdobení , speciální hladítko, tak reliéfní podložku na válení (cena okolo 5korun). Co by to bylo za dort bez kvalitního cukrářského posypu. V této kategorii si můžou cukrářky vybrat pestré cukrářské posypy. Základ zdobení tvoří čokoláda, která může být různě obarvená, aby čokoládový motýl či květina vypadaly skutečně.


Na poháry a okraje dortů se vám budou hodit čokoládové hoblinky, které jsou jako zdobení velmi oblíbené. Transfer folie na čokoládu je jedinečný způsob zdobení čokolády. Pomocí folie totiž můžete na čokoládu otisknout vzorek.


Je to jednoduché: vyberte si svojí oblíbenou čokoládu (může být bílá, mléčná, nebo hořká) a nechte ji rozpustit. Být dobrým cukrářem je mnohem víc, než jen vědět, jak se peče dort, zákusek či makronka. Cukrářský obor je umění i věda. Správný cukrář dodržuje tradiční postupy a zároveň neustále inovuje své výrobky , vzdělává se v oblasti cukrářských technologií a vyniká dobrou znalostí surovin.


Na celofán naneseme trochu rozpuštěné čokolády a rozetřeme, ale ne po celé ploše obdélníku – asi jedna třetina delší strany musí zůstat čistá.

Celofán s čokoládou v ruce skládáme do tvaru vějířku a na konci bez čokolády zajistíme kolíčkem na prádlo. Necháme čokoládu ztuhnout a potom velmi opatrně sloupneme. Pro milovníky sladkého máme cukrářské zdobení , které vytvoří dokonalý vzhled každému moučníku, čí zmrzlinovému poháru.


Vám pomůže ušetřit čas i peníze. Zdobení dortů krémem recepty, které budete milovat. Chcete-li ozdobit dort tímto způsobem, budete potřebovat krajky ubrousek, pergamenový papír, sledovací papír a velká prkénka nebo tácek. Ke zdobení dortů potřebujete také štětce, naznačovače, špachtle a další nástroje, aby výsledný efekt byl dokonalý.


Make a Face Cake: Lisa Edoff does a great job. Sift cocoa over stencil. Potřeby a pomůcky na práci s čokoládou.


Formy, formičky, vykrajovátka, transparentní fólie a další kvalitní produkty od ověřených výrobců. Už vás nebaví připravovat klasické nádivky, které používáte při zdobení muffinů nebo k plnění koláčů, trubiček, dortů a jiných sladkých dobrot? Načerpejte inspiraci na nejlepších krémů, které můžete použít do jakýchkoliv sladkých dobrot. V nabídce naleznete potahovací hmoty, cukrářské potřeby, potravinářské barvy, fondány i vykrajovátka na cukroví a další suroviny a potřeby pro domácí pečení.


Možností zdobení je poměrně hodně a mimo jiné záleží i na tom, pro jakou příležitost je dort určený.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky