čtvrtek 16. ledna 2020

Uchycení umyvadla

Montážní návod od jika. Pokud nechcete volat instalatéra, doporučujeme shlédnout následující video, kde se dozvíte po jedn. Osazené umyvadlo připevníme ke stěně – součástí sady šroubů pro uchycení umyvadla jsou plastové podložky zabraňující styku kovové matice s křehkou keramikou.


Přišroubujeme hadice baterie na kohouty přívodu vody, vývod sifonu nasuneme do odpadního potrubí ve zdi a zafixujeme jej lepidlem na plast. Zakoupili jste si do koupelny náš nábytek a nevíte si rady s montáží umyvadlové skříňky či připojením umyvadla ?

Potom shlédněte náš návod. Kompletní nabídku nábytku do. Konstrukce pro profesionální upevnění sanitárních zařízení v sádrokartonové konstrukci. Po vyčištění otvorů (vyfouknutím nebo vysátím) zaklepněte hmoždinky a zašroubujte šrouby pro uchycení umyvadla.


Stojánková baterie Do otvorů na spodní straně baterie připevněte přívodní hadičky a těsnění , našroubujte šrouby k jejímu uchycení , zasuňte do otvoru v horní části umyvadla a zespodu dotáhněte pomocí matic. Při výměně starého umyvadla za nové by se měly vždy vyměnit oba dva rohové ventily. U nové montáže umyvadla by se měly nejprve vyšroubovat obě stavební zátky ze stěnových přípojů.


Pokud zjistíte, že závit pro rohové ventily sedí příliš hluboko ve zdi, můžete rozdíl vyrovnat pomocí prodloužení kohoutu.

Umyvadla pro zavěšení se dělí dle několika kritérií. Vybalte proto umyvadlo a změřte rozteče otvorů pro kotvicí šrouby na jeho zadní straně. Dvířka se dají otočit a změnit směr otevírání.


Umyvadlo otočit nelze, ze zadní strany jsou otvory na uchycení umyvadla do zdi. Skříňku s umyvadlem můžete doplnit. Skříňka nabízí úložný prostor s jednou poličkou. Sada k uchycení umyvadla ,M10x120mm,H12. Pro upevnění umyvadla jsou zapotřebí otvory ve stěně.


Důležité je správně si vyznačit body k vrtání tak, aby ležely soustředně s odpadem. Nezatěžuje ale povrch fasády v místě uchycení. Pro vylévání můžete zvolit některý z typů zahradní výlevky. Zahradní nástěnné umyvadlo krémové 75x44cm Cena: 4. Kč Skladem ks ihned k odeslá. Slouží pro uchycení umyvadla včetně držáku odpadu.


Rozteče šroubu pro umyvadlo lze libovolně nastavit dle typu, lze je i osově vybočit do stran dle potřeb na stavbě. Nechybí umyvadla , sanitární keramika (wc, bidety a keramická umyvadla ), koupelnový nábytek, vodovodní baterie a široká škála koupelnových doplňků. Kovovou konstrukci používáme k uchycení umyvadla s nástěnnou baterií v sádrokartonových příčkách a to včetně přichycení odpadního potrubí.

Rozteč šroubů je libovolně nastavitelná dle daného typu umyvadla. Ve spodní části konstrukce je objímka pro uchycení odpadu. Pro uchycení nástěnné baterie použijeme.


Popis produktu Multi Sada na uchycení umyvadla 10xmm HM12. Jelikoz tomu rozumim asi jako vy (to znamena asi moc ne), ale zaroven bych ocividne nechtel kupovat nic hotoveho, vzal bych dva drevene hranoly, ktere bych postavil na vysku do mistnosti a ukotvil do podlahy a ke stropu. Roztec mezi nima bych nechal akorat na uchyceni umyvadla. Konstrukce suché výstavby Knauf, ať už se jedná o příčky, podhledy, šachtové stěny a předsazené stěny, jsou konstrukcemi staticky nenosnými. To ovšem neznamená, že neunesou dodatečná užitná zatížení.


U sádrovláknitých desek Knauf Vidiwall je únosnost opláštění tloušťky 1mm až kg na jeden.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky