pátek 27. února 2015

Napojení pračky na odpad

Uvažujete o koupi nové pračky nebo pořízení sušičky? Kamenem úrazu může být její napojení na odpad , zejména pak u starších bytů, které nemají odtokové potrubí zabudované ve zdi. Všechny potíže lze ale snadno vyřešit – přinášíme vám návod na to, jak zapojit pračku či sušičku na odpad snadno a rychle. Rozhodli jste se přece jen pro napojení na odpad ? K připojení pračky a sušičky na jeden odpad. Slúži na pripojenie odpadu k rôznym zariadeniam.


Dve kolienka na napojenie spotrebičov - práčky , umývačky, sušičky atď. Je možné použít něco ja rozdvojku před vústění hadice od pračky a od sušičky do zabudovaného. Napojení sušičky na odpad. Problém s napojením tenké hadičky od sušičky prádla řeší sortiment dopojovacích tvarovek Alca plast. Jednoduchá tvarovka nebo Y kus se namontuje namísto stávající přípojky na závit.


Pro všechny holky, co nechtějí na každou blbost volat instalatéra, ale třeba neví jak na to, nebo co k tomu koupit - protože já to třeba nevěděla. Ale mám kamaráda instalatéra. Máme v koupelně u pračky i tu díru na odpad z pračky , ale na hadici z pračky je zakončení jen takovým gumovým kroužkem, žádný závit, nic. Zdravím, potřeboval bych poradit s připojením odpadu k pračce.


Fotky v příloze snad usnadní pochopení situace. Vyřešit nevzhledné napojení pračky na baterii v kuchyni. Nyní je přívod vody k pračce napojený před baterií nad dřezem, kde jsou také umístěné měřáky vody. A) Složitější varianta - Ideální by bylo.


Příslušenství pro instalaci pračky. Pro instalaci pračky do vaší domácnosti budete potřebovat ještě dvě pomůcky pro zdárné fungování a zamezení pohromy: pračkový ventil pro přívod vody, který je radno po každém doprání uzavírat a pračkový či umyvadlový sifon, který funguje jako pachová uzávěra a zamezí zamoření vaší domácnosti zápachem z kanalizace. Na tento sifon mám napojenou myčku a žádný problém není, nic nepřetéká, nic nesmrdí. Pračku mám napojenou na vanový sifon s tím, že za vanou je zazděný další sifon kde vede hadice od pračky. Pisoár nejen pro malé toalety.


A druhý dotaz ohledně hadice na přívod vody do myčky, když se předělává, má se dát nový, takže starý jsem vyhodil (neřešte), nový s ventilem stoji na internetu 40- v datartu aspol 80- ve vodo topo tyto hadice s ventilem nemají a údajně nejsou tak funkční, jak se o nich říká. Bylo mi řečeno, že by to skutečně. Je na to nejaký kus (z plastu).


Sep Teď zbývá vyřešit odpad z pračky , resp. Toto napojení odpadu k pračce. Estetičtější řešení odpadu od pračky nabízí sifony.


Máte-li odpad pro pračku připravený na sifonu umyvadla, vany nebo dřezu, nasuňte hadici na odpad a zajistěte ji hadicovou sponou a svorkami, aby správně držela. Zajímá mě, vhodnost takového zapojení na odpad. Odpadní potrubí DNje celkem malé a připojení několika spotřebičů do takového potrubí je skoro rizikové.


Když se potká odtok z dřezu, z myčky a pračky , tak to nebude stíhat a někde se to bude snažit vytrysknout. Je potřeba počítat, že trvale bude. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. V návodu bývá jak vysoko má být odpad (dá se řešit v obchodě nahlédnutím do návodu). Odpad od místa připojení myčky určitě s mírným spádem.


V místě napojení myčky sifon pro myčky ( pračky ). Odvod bych napojil do svodu, nikoliv do sifonu dřezu. Na našem trhu jsou v zásadě dva rozměry, pomocí kterých se připojuje odpad. Jde o průměr mm nebo mm. Sice by se dalo předpokládat, že zatímco k umyvadlu stačí menší rozměr, ke dřezu by se hodil větší, protože trubkou procházejí i různé nečistoty z nádobí, v realitě se můžete setkat se situací docela jinou.


Výrobce dřezu použije menší průměr a naopak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky