úterý 17. února 2015

Chleba v domácí pekárně

S pečením chleba v domácí pekárně jsem začal před cca lety, kdy se objevily na trhu první pekárny, a udělám ho stejně kvalitní jako z pečící trouby s hnětením a kynutím, s tou výhodou, že pekárna má daleko menší spotřebu el. Domácí pekárna - recepty na každý den. Sledujeme trendy u nás i ve světě a nabízíme inovativní řešení, díky kterým naše produkty fungují v každé domácnosti.


Design ETA věnuje velkou pozornost designu svých produktů, což z nich dělá jedinečné a praktické pomocníky pro každý den. Poprvé, když maminka udělala chléb v domácí pekárně , kterou jí nadělil Ježíšek pod stromeček, jsme se nestačili divit.

Tak dobrý chléb jsme neměli ani za komunismu. Samozřejmě nelze nikomu v domácí výrobě „svého chleba bránit“. Jeho výhodou jsou ale zejména senzorické vlastnosti, tedy skutečnost, že čerstvě upečený chleba v domácnosti voní a navíc je opravdu čerstvý a teplý. To je ale tak zřejmě všechno. POPULÁRNÍM KUCHYŇSKÝM SPOTŘEBIČEM SE STALA V POSLEDNÍ DOBĚ DOMÁCÍ PEKÁRNA.


Lze v ní velmi jednoduše připravit nejrůznější druhy chleba , na jaké si jen vzpomenete. A bez složité přípravy – stačí jen vložit potřebné suroviny, nastavit vhodný program a pekárna sama zpracuje těsto a pak upeče. Všechny suroviny vložte do domácí pekárny.

Zvolte program hnětení a kynutí, trvá okolo hodiny. Poté nechte těsto v pekárně dalších 4-hodin, podle toho, jak rychle kyne. Když máte pečicí formu díky kynutí těsta už zaplněnou zhruba ze čtyř pětin, teprve tehdy zvolte samostatný program pečení. Jak upéct chléb v domácí pekárně tak, aby byl dokonalý?


Proč to není vždy totéž? Možná proto, protože se s domácí pekárnou musíme nejprve sžít, občas něco zkazit, něco svého si do receptu přidat a hlavně, s láskou se do toho znovu pouštět. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový.


Jak udělat věčný kvásek na domácí chleba - Duration: 8:25. Svět podle LU 121views. Faster No Knead Bread - So Easy ANYONE can make crusty artisan bread.


Jelikož jde o přípravu v domácí pekárně , bylo mou jedinou prací naházet suroviny do pečící nádoby (a řeknu vám, i do toho se mi kolikrát nechce :D). Rádi Vám pomůžeme problémy při bezlepkovém pečení v pekárně řešit. Pečení chleba v pekárně eta recepty, které budete milovat.


Neváhejte se zeptat v komentářích přímo pod článkem. A sdílejte s námi Vaše zkušenosti s pečením bezlepkového chleba v domácí pekárně. Každá pekárna je jiná a nalezení toho správného programu může chvíli trvat.


Pokud uvažujete o pečení kváskového chleba v domácí pekárně , hledejte modely, které mají možnost manuálně nastavit celý proces.

Můžete mimo obvykle přednastavené programy plně řídit proces pečení, teploty, doby kynutí atd. Raritou je pak třeba pekárna od Ety z řady Vital, kde ji pro prodejce Mojepekarna. Směs na chléb, obsahuje lněnou vlákninu apod.


Obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba. Lze připravit v domácí pekárně … Kč – Kč v obchodech Porovnat ceny. Už jsem v domácí pekárně upek spoustu chlebiku a pak na netu narazil na tento. Jednoduchý a chuťové naprosto výborný moc za recept děkujeme. A poprosil bych o starý recept.


V domácí pekárně se kromě chleba dá upéct i jiné pečivo a potraviny. Každá domácí pekárna má programy na několik druhů chleba. Kromě toho má i různé speciální programy na další pečivo a potraviny - v pekárně se tak dají připravit vánočky, zákusky a koláče z kynutého těsta nebo z kypřícího prášku, ale také džemy a štávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky