středa 25. února 2015

Domácí těsto na pizzu

Těsto na pizzu NIKDY nenecháváme na plechu kynout, jak je uvedeno v receptu. Pizza se peče při co největší teplotě, prostě co dá vaše domácí trouba. Těch 4°C, co mají v profi pecích, tak to doma asi nikdo nemá. Takže co nejvíce teploty, plech s pizzou co nejblíže horní.


Pizzu si v pohodlí domova můžete připravit z koupeného těsta, ale domácí je domácí.

Příprava je lehčí, než jste si mysleli. Naučte se připravit těsto , které až ochutnáte, na kupované už nikdy nesáhnete. Postup krok za krokem najdete na videu v úvodu článku. Fantastické-100kč za pizzu z pizzerie?


S tímhle těstem určitě už ne. Jako rajčatový základ na těsto jsem použil rajčatové pyré ve kterém jsem rozmíchal italské koření od Vitany a nemělo to chybu! Těsto jsem po rozválení přesunul na pečící papír,naložil na něj dobroty a takto přichystané přesunul na rozpálený plech.


Těsto nechejte ležet alespoň minut ve stroji.

Těsto vyjměte, dejte na stůl, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte hodinu kynout. Těsto si poté můžete rozdělit na 250g kousky a vytvořit z nich kuličky (italský výraz pro tento tvar je „pallini”) a nechejte ještě cca dvě hodiny odpočívat pod vlhkou utěrkou. Recept, podle kterého se vám Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za krokem zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Pomoučníme a zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Tak jsem si řekl, že zkusím najít jiný, lepší, recept. Komentáře tu mluvili za vše – tohle bude jasná volba.


A také, že jo – těsto bylo po. Nekynuté těsto na pizzu - recept: Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Tématické fráze: těsto na pizzu bez droždí pizza doma domácí pizza bez droždí domácí pizza na plech bez drozdi pizza těsto bez droždí rychlá domácí pizza bez droždí těsto na pizzu recept bez droždí pizza těsto recept bez droždí pizza recepty na těsto bez droždí těsto na pizzu jako z pizzerie bez drozdi recept na. Těsto rozdělte napůl a postupně udělejte dvě pizzy. Rukama postupně roztáhněte na tenké placky.


Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem a pizzy potřete zbylým olejem a rajčatovou směsí. Obložte je šunkou, nakrájenými žampiony na plátky a nakonec posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečte v troubě na 2°C.


Nahradit bílou mouku celozrnnou je nejjednodušší variantou, jak si vyrobit zdravější pizzu a ještě mít radost z toho, jak vám domácí pečení jde. Domácí těsto na pizzu celozrnné.

Je to totiž i skvělý relaxace a odpočinek od stresu, což má také na štíhlou linii pozitivní vliv. Máte rádi pizzu a rádi by jste si ji připravili v pohodlí domova sami? Těsto udělejte už večer a nechte přes noc naležet v lednici. Na druhý den si můžete pochutnávat na výborné domácí pizze přesně tak, jak ji máte rádi. A čím ji obložíte už je čistě jen a jen na Vás.


S těstem se krásně pracuje a vždy se povede. Jak správně na pizzu podle typu vaší trouby najdete v Tabulkách pro pečení. Mezitím nakrájejte nebo natrhejte mozzarellu a nechte ji okapat. Tomatovou náplň rozetřete na těsto a pokapejte olivovým olejem. Pizzu dejte do trouby a pečte ji při teplotě 2°C.


Po minutách přidejte mozzarellu. Pravé těsto na pizzu by mělo kynout až hodin, aby bylo vláčné a tažné. Po vykynutí se pizza těsto obvykle roztahuje do typického kruhového tvaru a peče se v peci nebo v troubě. Základ každé pizzy tvoří náplň na povrchu těsta složená z rajčatového základu (sugo di pomodoro) a kvalitní mozzarely.


Droždí, cukr a 1ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte minut stát nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Znamená to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.


Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte droždí a dobře pomoučenýma rukama.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky