pondělí 9. února 2015

Pračka candy poruchy

Na prádle i po vyprání zůstávají skvrny, pračka je během praní úplně studená nebo přeruší program v půlce praní. Všechny tyto indicie ukazují na to, že pračka neohřívá vodu. Na vině může být poškozené topné těleso, což je problém, který bez opraváře nevyřešíte. Poruchy práčky a čo ich spôsobuje. Na začiatok si povieme s akými najčastejšími poruchami sa môžeme stretnúť a ako vznikajú.


Dozviete sa aj pár tipov na články, ktoré sú užitočné pri starostlivosti o vašu práčku. Najčastejšie poruchy práčky Whirlpool (podobný postup však môže fungovať aj pri iných značkách) vieme vyriešiť často aj sami, nezabúdajte však, že sa jedná o elektrospotrebič a zasahovať do elektrického okruhu či pracovať so spotrebičom pod napätím by mal len odborník – elektrikár s platnou vyhláškou! Candy Čas pro zobrazování každého kódu je sekund. Během této doby, obě LED diody blikají spolu s frekvencí Hz (jednou za vteřinu), počet opakování odpovídajídá počtu chyb, které mají být zobrazeny. Pak zůstane OFF po celou dobu, které chybí ke konci období vteřin.


Sekvence se opakuje, dokud zařízení nevypnete. Hlavní řídící modul nemůže komunikovat s řídící desce otáček motoru nebo karty měniče. Obvykle, když je hlášena tato chyba chyba bude ležet v kabeláži nebo s kartou měniče a nikoli řídící modul, který je správně hlásí chybu. Pracka si sama naprogramuje jak dlouho bude prat a ukaze nam to na displeji coz mi moc vyhovuje.


Na programy ždímání atp, kde ohřev není potřeba problémy s chráničem nejsou. Podle povahy závady, bych odhadl vadné topné tělísko. Jsou-li tyto díly v pořádku, závada může být v elektronice programátoru pračky. Pračka je stará cca měsíců. Modernější pračky mají třífázové motory, kde jen zřídka dochází k opotřebení uhlíků.


Myčka nejde spustit, zůstává v ní voda nebo po skončení programu nevysouší nádobí. Nejste první ani poslední, kdo tyto problémy řeší. Sepsali jsme návo jak odhalíte nejčastější poruchy – a pokud je to možné, jak je svépomocí také vyřešíte. Na jednom z týchto modulov je viac rádiových prvkov, na druhej strane to má vplyv na počet funkcií v práčke.


Ale teraz o tom nie je. Nižšie na fotografii vidíte príklad modulu z pračky tejto značky. Na ňom sú elementy TC TCa TCzodpovedné za ventil pozície, je.


Co znamená porucha fu pračky Whirlpool? Existuje nějaký seznam závad a řešení? Netočí se mi buben u pračky Indesit. Co dělat, když pračka neždíme? Jaké jsou nejčastější poruchy u praček Whirlpool?


Presne tak, ja mám síce Candy , ale tiež mi to pred týždňom urobila. Vypísala chyba (neodtiekla voda, upchatý filter) U každej práčky je to asi iné číslovanie. Vyčistili sme filter a práčka ide v pohode ďalej. Ovládání pračky je prostřednictvím elektronického Smart otočného voliče umístěného na boku.


Tuto závadu zjistíte podle toho, že prádlo není vyprané a pračka je během praní studená. Možná patříte mezi ty, kteří vzpomínají, jak jejich nová pračka kdysi prala nehlučně, skoro jako by neprala vůbec a jediné, co vás vytrhlo z vašeho klidu, byl zvukový hlásič oznamující konec programu praní. Netreba zabúdať ani na bezpečnosť v prípade poruchy alebo ochranu detí vďaka najrôznejším poistkám.


Moderné práčky majú k dispozícii aj bezpečnostné snímače, takže môžete nechať práčku zapnutú pokojne bez dozoru. Samy ste si určite všimli, že rozdiely medzi práčkami sú väčšie, než sa zdá. Přestože se WiFi a pračka zdá být na hlavu postavenou kombinací, tato funkce je skutečně zajímavá a přináší dokonalý komfort při praní. Navíc nabízí i diagnózu stavu spotřebiče.


Snadno tak můžete zjistit, jestli pračka potřebuje profesionální servis, nebo jste jen stiskli nesprávné tlačítko. V kategórii práčky nájdete predom, alebo vrchom plnené práčky, práčky vstavané a úzke práčky typu SLIM, ale aj rôzne mini práčky vhodné do menších obytných priestorov.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky