úterý 10. března 2020

Vařič dřívkáč

Je určen pro spalování drobného dřeva - klacíků, šišek, odřezků a podobně. Popis produktu Turistický vařič DŘÍVKÁČ 4HEAT Stove v. Univerzální turistický vařič 4HEAT Stove prošel vývojem a nyní Vám můžeme nabídnout jeho druhou moderní verzi z nového ještě odolnějšího a lehčího materiálu (nerezová ocel). Condor - turistický vařič dřívkáč (vařič na principu výhně) Condor - turistický vařič dřívkáč vařič, který kromě vaření umí i opékat a za chladného večera zahřeje stejně jako malý táborák.


Minimální náklady na provoz, dostupnost paliva téměř všude a snadná o. Skládací turistický vařič dřívkáč Bubák.

Multifunkční turistický vařič dřívkáč Bubák je standardně vyráběn z pozinkovaného plechu o tloušťce mm. Je to přenosný, skoro kapesní vařič na venkovní i vnitřní turistické vaření. První přišel na řadu termohrneček, kousek od hrdla jsem ho po obvodu rozříznul a tím jsem získal dvě nádoby. Venkovní obal slouží po navrtání otvorů jako samotný vařič a vnitřek jako nádoba na vaření. Lehoučký dřívkáč z titanu s celkovou hmotností 1gramů.


V zahraničí najdete názvy jako wood stove, survival stove nebo camp stove. Princip je jednoduchý, vařič je vlastně jakési malé přenosné ohniště, ve kterém hoří drobné klacíky. Plyn je bezesporu pohodlnější (asi 100x), s výkonností bych řekl, že je na tom dřívkáč přeci jen líp.

S využitím je to trošku těžší - třeba loni mi zachránil kůži v Bulharsku, kde jsem nebyl schopen sehnat Campingaz kartuše - takže jsem dní vařil na dřívkáči. Jistě jste někde na svých toulkách inernetem potkali k čemu se dá velmi dobře využít nerezový odkapávač na příbory z ikei. Ano, lze z něj udělat velmi efektivní vařič dřívkáč. Protože je vařič vyroben z nerezu, je to skutečně dlouhodobá investice.


Dle experimentů lze jeden litr vody v nádobě s poklicí uvařit za méně než minut! Toto zboží je díky své survivor image velice oblíbené u různých army nadšenců. Dřívkáč Ještě že můj muž nosí všude sebou zapalovač. Na tuto nezbytnou součást nesmíte zapomenout, jinak by vám byl celý vařič k ničemu.


Bez ohně to prostě nejde. I když v rámci pokusu byste mohli zkusit rozdělat oheň třením klacíku a dřeva. Outdoorové vařiče) Hodnocení produktu:. Titanium Turistický vařič DŘÍVKÁČ Firebox GenNano Ultralight Stove Zmenšená verze dřívkáče Firebox Gzachovávající si bezmontážní konstrukci, variabilitu, a kvalitu použitých. Na letošní 1jsem v tombole vyhrál vařič na dřívka, takzvaný dřívkáč od firmy ALB.


Podobné udělátko jsem si kdysi vyrobil z prázdné plechovky a nefungovalo podle mých představ. Na tohle profesionální řešení jsem byl opravdu zvědavý. Vyzkoušel jsem ho na seakayakářské expedici v Rusku.


Vlevo dřívkáč německé firmy Markill z let, vpravo český dřívkáč firmy Condor. Když se vařič nedal sehnat (německá firma Markill ukončila výrobu), vrhli jsme se do výroby s tátou a vznikl přizpůsobený a materiálově dostupný dřívkáč.

Naše inovace oproti praotci byla v tom, že se celý systém dá složit do. Lehký skládací dřívkový vařič , takzvaný “ dřívkáč ”, je výborná věc pro milovníky přírody, kteří preferují přírodní paliva. Lze v něm spalovat jak klasická dřívka a větvičky, které najdete v každém lese (případně na našem e-shopu), tak je možno díky nastavitelnosti použít i tuhý líh.


Vařič dřívkáč - skládací - cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky