čtvrtek 28. ledna 2016

Nejlepší těsto na pizzu

S malým synkem jsme dostali chuť na pizzu a tak jsem zasedla a řekla si, že už konečně musím narazit na to pravé těsto … jako vždy to bylo ok, ale chyběla tomu ta lehkost, vláčnost a prostě ten pravý šmrnc. Všichni jsme byli jako v sedmém nebi #128521; Už se chystám na další. Pravé těsto na pizzu by mělo kynout až hodin, aby bylo vláčné a tažné.


Po vykynutí se pizza těsto obvykle roztahuje do typického kruhového tvaru a peče se v peci nebo v troubě. Základ každé pizzy tvoří náplň na povrchu těsta složená z rajčatového základu (sugo di pomodoro) a kvalitní mozzarely. Pizza je jedinečný italský pokrm, který si získal na oblibě mezi lidmi celého světa.

Jednotlivé recepty se sice mohou lišit a použité ingredience se střídají podle oblasti či ročního období, nicméně pravá italská pizza je jen jedna. Fantastické-100kč za pizzu z pizzerie? S tímhle těstem určitě už ne.


Jako rajčatový základ na těsto jsem použil rajčatové pyré ve kterém jsem rozmíchal italské koření od Vitany a nemělo to chybu! Těsto jsem po rozválení přesunul na pečící papír,naložil na něj dobroty a takto přichystané přesunul na rozpálený plech. Takto zpracované těsto je součástí nejrůznějších druhů koláčů, dortů, buchet, knedlíků nebo třeba pizzy. Mezi nejvíce používané druhy patří linecké těsto , listové těsto , odpalované těsto , kynuté těsto , piškotové těsto , těsto na pizzu nebo různé druhy těst na výrobu dortů.


Troubu předehřejte na 2°C a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu – plech na pizzu.

Asi po minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi minut kynout. Nejchutnější a nejlepší těsto na pizzu už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Přehodíme ho přes plech a pak radýlkem ořežeme na krásný kulatý tvar. Těsto potřeme kečupem (dávám lžíce kečupu příp. protlaku na pizzu ), osolíme. Veškeré Ingredience smícháme a necháme těsto na pizzu vykynout asi minut na teplém místě.


Vyberte si recept na těsto na pizzu a připravte si chutný a výjimečný těsto na pizzu pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší těsto na pizzu ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně těsto na pizzu. Tématické fráze: pizza recept recept na pizzu testo na pizzu jako z pizzerie recepty na pizzu pizza recepty recepty na pizzi recept pizza pizza recept bez droždí recepty pizza nejlepsi kynute těsto na pizzu pizza bez droždí testo těsto na nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie pizza bez kvasnic recept na pizzu bez droždí návod na.


Mezitím si troubu předehřejeme na 250°C a připravíme suroviny na pizzu. Hladkou mouku, máslo, olej, mléko, sůl a čerstvé droždí smícháme dohromady a těsto na pizzu necháme hodiny odpočinout. Z těsta vyválíme tenkou placku, na kterou nejprve dáme vrstvu rajčatového suga, oregano a plátky mozzarelly. Dále vrstvíme to, na co zrovna máme chuť - salám, zeleninu, houby.


Perfektní koláče nebo znamenitá pizza. Proto zde máme nejoblíbenější recepty na těsta. Naučte se perfektní recept na kynuté těsto , těsto na pizzu a do třetice těsto na langoše.

Těsto na pizzu rozdělte na 12–stejných kousků, z každého uválejte na pomoučeném válu kratší váleček, udělejte na něm uzlík a konce stočte pod něj. Uzlíky naskládejte po obvodu kulaté vymazané zapékací misky, zakryjte ji mikrotenovou fólií a nechte stát minut při pokojové teplotě. V minulých článcích jsme se dozvěděli, jaké suroviny použít, abychom z našeho těsta dostaly ty nejlepší výsledky. Dnes se dozvíte, jak z těchto ingrediencí uděláte těsto na pizzu jako z pravé Italské pizzerie.


Zvládne upéct nejen voňavý domácí chléb nebo rohlíky, ale také umí obratně zpracovat těsta na pizzu , koláče, mazanec nebo čerstvé ovoce na marmeládu. Níže jsme sepsali tři recenze na nejlepší domácí pekárny, které si můžete do své domácnosti pořídit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky