úterý 19. ledna 2016

Jablečný mošt recept

Jablečný mošt si dělám podobně již 34let. Nechám ustát několik hodin aby se usadil kal a pak stáčím do litrových lahvy od vína(je to praktické) po sterilizaci lahve zazátkuji takto mi vydrží i dva roky. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev.


Jablka jsou snad našim nejznámějším ovocem. Snad každý zahrádkář má na svém pozemku nějakou jabloň, občas dokonce s několika druhy naroubovaných odrůd. Bílky vyšlehejte do řídké pěny, pak přidejte cukr a ušlehejte pevný sníh. Ničím neslazenou jablečnou šťávu rozlijeme do láhví, uzavřeme a uložíme na mřížku zavařovacího hrnce.


Při teplotě °C sterilujeme jablečný mošt minut. Domácí neslazený jablečný mošt uložíme na suchém a tmavém místě. Popíjíme podle chuti a potřeby.


Jablečný mošt recept

Z čerstvé jablečné šťávy (moštu), kterou získáte způsobem uvedeným v našem receptu, můžete připravit skvělý sirup. Slupky jsem ponechala a lisuji pomocí gázy nebo řídkého plátýnka. Nechávám několik hodin v chladu ustát, aby se usadil kal. Mošt vyrábíme z kyselejších druhů jablek, vyzrálých, nejlépe pozdnějších druhů, zcele nevhodná jsou naopak moučná a přezrálá jablka. Poznámka: Mošt můžeme také sterilovat v otevřené kameninové nebo smaltové neoprýskané nádobě, zahřejeme ho na teplotu °C a horký mošt plníme do horkých lahví, uzavřeme zátkami a položíme na bok.


Tématické fráze: jablečná šťáva recept domácí jablečný mošt jablečný mošt recept sirup z jablečného moštu jablečný mošt domácí domácí jablečná šťáva domácí výroba jablečného moštu domácí jablečný mošt recept sirup z moštu domácí sirup domácí jablečná štáva recept domácí štáva z jablek. Po vylisování dám mošt vychladnout na jeden den, pak ho po dobu pěti minut zahřeji na °C a ihned nalévám do PET láhví, které potom opět asi na pět minut položím do vodorovné polohy, aby teplo zlikvidovalo i případné mikroorganismy na víčku. Recept se mi líbí Postup přípravy receptu Čerstvě vylisovaný jablečný mošt necháme ve vyšší nádobě max.


Recept na to, jak se zahřát uprostřed chladného týdne, je jednoduchý a navíc může být i docela zdravý. Svařte jablečný mošt s voňavým kořením a zázvorem! A pokud byste raději sáhli po něčem ostřejším, do verze pro dospělé můžete přidat kapku rumu. Sterilovaný jablečný mošt recept 2. Nejjednodušší recept na jablečný mošt.


Pokud nemáte mnoho jablek, ale chcete se pokusit udělat lahodný ochucený nápoj, můžete použít snadnější způsob, jak jej připravit. Tématické fráze: horké jablko recept jablečný nápoj horky mošt teplý jablečný nápoj jablečný džus recept horký napoj z jablečného džusu horké cappy domácí jablečný džus teplý jablečný mošt recept na jablečný džus jablečný džus recept horke jablko jablečný džus domácí nápoje recepty teplý mošt horký. Nyní už nemám ze zahrádky tolik ovoce, tak dělávám méně.


Vylisovanou šťávu nechávám ve vyšších nádobách ustát několik hodin, aby se usadil kal a pak hadičkou opatrně stahuji. Nevěřili byste, ale mošt lze konzumovat ve více variantách, než jen ten tekutý! Přinášíme vám první recept. Tématické fráze: jablečný sirup domácí jablečný sirup recept jablečný sirup recept domácí jablečný sirup recept na jablečný mošt jablečný mošt recept jablecna stava z mostu recept na jablečný sirup jablečný sirup domácí jablečny sirup za studena jablečná šťáva z moštu recept sterilování jablečného moštu v. Karbonace Pojďme diskutovat o tom, jak vyrobit jablečný mošt doma. V kastrolu smícháme jablečný džus (nebo mošt ) s medem a citronovou šťávou.


Nové koření, celou skořici a hřebíček svážeme do plátýnka, vložíme do šťávy. Pod pokličkou zahříváme na mírném ohni k bodu varu (ale nevaříme), odstavíme, odstraníme koření a přilijeme brandy. Mošt zamícháme a rozlijeme do sklenic. Domácí mandlový likér, nebo třeba vanilkový, když použijeme vanilkový puding a vanilkovou esenci, můžeme podávat ke kávě hostům. Je lahodný, voňavý a hodí se i jako poleva pro ovocné saláty, zmrzlinov.


Pokud má být jablečný mošt opravdu přírodní, nepřidává se ani cukr, ani voda. Po prolisování hned filtrujeme přes plátno, nebo plátěnou utěrku. Po filtraci může být mošt mírně zkalený, ale kal se časem usadí a před použitím můžeme mošt přetočit hadičkou do jiné láhve.


Jak si poradit s mnoha kilogramy jablek? Co třeba vyrobit domácí jablečný džus. Jde o jednu z nejúčinnějších látek a to nejen na hubnutí, ale také pro péči o vlasy.


Pomáhá vlasům, čistí je, dodává jim lesk a minimalizuje vypadávání vlasů. Kromě toho umí jablečný ocet také povzbudit pokožku hlavy, pomůže odstranit lupy, uklidní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky