středa 13. ledna 2016

Jak vařit na indukci

Zdravím,máme indukční sporák asi dní a nedaří se nám na něm zatím nějak dobře omáčky(dobrej sos) i když se to zahustí tak jako jsme byli zvyklý na plynovým sporáku(to omáčkyi sos byli vynikající a husté jak mají být) tak na indukci máme ty omáčky pořád vodnaté,nevýrazné,vesměs jako teplé polévky. Proto by nás zajímalo jak správně vařit omáčky na. A mléko mi už taky párkrát vyteklo. Ale čištění je v na indukci pohoda, nic se nepřipeče a vlhkým hardem nebo houbičkou se dá zasáhnout hne navíc je to rovná plocha, takže jen setřít a může se vařit nanovo (zpočátku jsem desku i leštila přípravkem na okna, teď už ne).


Vkládání čehokoli mezi desku a nádobu mi.

Jak jsem tu už psala, pořídila jsem si indukční sporák. Existuje jednoduchý trik, jak zjistit, zda je vaše nádobí vhodné k vaření na indukční desce. Vezměte obyčejný magnet a zkuste ho přiložit ke dnu, když se chytí, máte vyhráno. Stejně jednoduše můžete hledat zespodu svých hrnců obrázek cívky, který značí indukci.


Mně stačí i nádobí s Ikey s magnetickým dnem. V následujícím videu se od Romana Pauluse dozvíte, jak připravit lososa, aby zůstal šťavnatý a jemný. Viz trick Romana na losos vařený v pářea nezapomeňte se přihlásit k odběru.

Rady a tipy pro Vaše bydlení, stavbu a rekonstrukci. Jaké nádobí je vhodné na indukční varnou desku. This feature is not available right now. Please try again later.


Obecná informace, jak se doma přesvědčíte. Taky hledám odpověď na stejnou otázku jako Nadja. Na indukčním vařiči vařím už sedmý rok a pokud chci snížit sílu vaření, snižuji na minimum jak výkon tak i teplotu, a zjistila jsem, že pokud mám nastavenou nejnižší teplotu, vaří vařič víc, než když mám nastavený nejnižší výkon. Pro indukci je potřeba nádobí s feromagnetickým dnem.


Snadno se pozná – na jeho dně zespodu najdete grafický symbol cívky (několik vlnovek nad sebou), případně slovní označení Induction. Test lze udělat také pomocí malého magnetu, ten stačí přiložit na dno nádobí. Feromagnetické dno mají ale i. Mnoho kuchařů na ně nedá dopustit a tvrdí, že se v kuchyni bez nich neobejdou.


Vaření na indukci je prostě velmi efektivní a proto i úsporné. Moderní indukce je založená na přesném dotykovém ovládání, pomocí kterého dávkujete tepelnou energii s chirurgickou přesností. Na indukční varné desce můžete vařit v jakkoli velké a různě tvarované nádobě.

Tu navíc můžete položit na kteroukoli část plochy bez omezení jednotlivých zón. Lze na nich připravovat například ve velkém pekáči i více porcí naráz. Titanové pánve na indukci jsou od německého výrobce AMT Gastroguss.


Pánve jsou vhodné kromě indukčního sporáku, tak i na zapékání do trouby (umělohmotné rukojetě a skleněné poklice jsou odolné do 2°C). Některé typy titanových pánví na indukci máme také ve variantě s odnímatelnou rukojetí. Voda v hrnci se nesmí dotýkat potravin a musí být stále ve varu. Jak vařit v napařovacím hrnci? Montáž digestoře - Jak na to?


Jak rozebrat pákovou baterii? Jak připojit myčku na vodu? Jak se zbavit mastnoty na digestoři?


Originální africké Tajine recepty jsou založené hlavně na využití římského kmínu, cayenského pepře, skořice, zázvoru, kurkumy a podobných exotik. Maso se klade na dno hrnce spolu s velkými kusy zeleniny, které by se v průběhu dušení neměly úplně rozvařit. Pravidelně využijeme brambory nebo cuketu, najdete i recepty. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Hliníkové pánve lisované zastudena jsou všude stejně silné ( jak na dnu, tak po stěnách). Pořídíte je za pár korun, ale musíte se připravit na to, že pokud je hodně zahřejete, pánev se zdeformuje.


Dno se vypoulí a smažení bude spíše otrava než radost. Jídlo se na okrajích bude topit v oleji, ale uprostřed připalovat. Mam indukci pres rok a moc mi nevyhovuje, docela vazne uvazuju o tom, ze ji vymenim zase za elektrinu. Doba vaření masa na příkrm se opět velmi liší.


Pokud se jedná o obyčejný hrnec, délka vaření bude delší, než v hrnci tlakovém. Na plynovém sporáku se bude vařit jinak dlouho, než na elektrickém, či indukci. Maso by rozhodně mělo být měkké a uvařené i zevnitř.


Sisi6indukce je v pohodě, akorát počítej s tím, že hrnce, pánve a spol. Jinak jediný důvo proč bych už do toho nešla (do jakékoliv verze na elektřinu) je ten, že když nejde proud (bouře, prokopnutý kabel a pod.), tak jsem namydlená A také mi vadí, že některé „kulinářské zázraky“ na elektřině prostě nejde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky