čtvrtek 21. ledna 2016

Cokoladove sufle

Tak dneska jsem zkousela. Jen jak uz nekdo psal, mam rada hodne sladke, ale i tak to bylo prilis sladke, takze priste dam asi mene cukru, ale mohlo to byt mozna i druhem te cokolady, horka by asi byla trochu mene sladka. Co může být lepší tečkou za slavnostním jídlem, než bábovička plná horké čokolády, která se přímo rozpouští na jazyku? Jakmile toto suflé jednou vyzkoušíte, budete ho chtít pořád dokola.


Mléko, g cukru a kakao dejte do kastrolu a pomalu uveďte do varu.

Ve speciálu pořadu Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich klasický francouzský dezert, čokoládové suflé. Jeho příprava je jednodušší, než se může na první pohled zdát, takže směle do toho. Najlepší dezert aký kto kedy jedol. Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky.


Snadné čokoládové suflé - recept: Nalámanou čokoládu na suflé rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Oddělíme žloutky a bílky. Bílky ušleháme do pevné hmoty.

Horúce ovocie: Na panvicu dáme hnedý cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Následne ho zalejeme portským a pridáme zmes ovocia Ja som volila variantu mrazenej zmesi, vzhľadom na obdobie, ale samozrejme, ideálne by bolo ovocíčko čerstvé. Suflé neboli nákyp má pověst sice naprosto lahodného, ale nesnadného dezertu. Naše verze je ovšem klasicky jednoduchá – a snadno ji zvládnete, i pokud teprve sbíráte cukrářské zkušenosti.


Misku na suflé o objemu l zlehka vymažeme máslem. To snad ne, stačí dl :) Ale chápu, že je to překlep. Suflé dělávám a stále mě překvapuje ta vynikající chuť horké čokolády - já totiž suflé podávám buď ihned po upečení nebo ohřáté v mikrovlnce. Troubu rozehřejte na 2°C. Formičky vymažte máslem a vysypte moukou.


Vymíchejte na hladkou směs. Vejce rozklepněte do misky, přidejte cukr, sůl a míchejte, dokud nezískáte jednolitou konzistenci. Přidejte mouku a všechno promíchejte.


Doporučuji použít čokoládu s obsahem kakaa a výše. Existuje velké množství různých receptů na suflé. To pravé francouzské využívá cukrářský krém z mléka svařeného se škrobem, jeho příprava se dá ale obejít, pokud si v kuchyni příliš nevěříte nebo vás tlačí čas.

Specialne na cokoladove sufle som si uz davnejsie kupila formicky, no ich cas prisiel az teraz. Receptov na cokoladove sufle je spusta a tentokrat som si dovolila pozicat recept z inej webstranky. Ak sa zapaci aj vam, urcite sa nechajte inspirovat!


Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. Na rozpuštěném másle necháme zpěnit mouku, po částech vmícháme mléko a přivedeme k varu. Zapněte troubu na 2°C, horkovzdušnou na 1°C, doprostřed vložte plech. Vymažte je a vysypte moukou. Připravte si zapékací formy na čokoládové suflé.


Z bílků si připravte pevný sníh. POSTUP : Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni s kokosovým olejem a necháme vychladnout. Vejce s bílkem vyšleháme a přidáme lžíce kokosového cukru a špetku soli. Je tak lehké, čokoládové a prostě dobré, že se to snad ani nedá popsat.


Výroba čokoládového suflé není vůbec těžké. Navíc jde o lehký dezert, který se určitě dostane do vaší kategorie komfortních potravin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky