pondělí 30. března 2015

Jakou digestoř

O tom, jakou si pořídíte digestoř , samozřejmě rozhoduje také suma, kterou do tohoto kuchyňského spotřebiče budete investovat. S přihlédnutím k mnoha typům odsavačů par je pochopitelné, že cenová škála je skutečně pestrá. Zcela úmyslně uvádíme tuto cenovou kategorii, která je velice oblíbená. Při výběru digestoře se zaměřte především na velikost vaší kuchyně a umístění varné desky.


Důležité je také zvolit správný způsob odvětrání, proto je dobré předem zjistit, zda vaše kuchyň umožňuje připojení na odtah nebo bude vhodnější recirkulace. Digestoř by měla být stejně široká nebo širší, než varná deska.

Z hlediska odtahu se digestoře dělí na vnější odtah a vnitřní odtah (recikulace). Doporučujeme vnější odtah! Digestoř s odtahem na vnější stěnu vyžaduje vyvrtání otvoru do vnější stěny domu, kde se následně nainstaluje nástěnný modul, do něhož ústí odvětrávací hadice. Druhou variantou je digestoř s větrací šachtou , která k odtahu využívá odtahové potrubí či komín (pozor – nejde o komín určený k vytápění, ten je pro odsávání absolutně nevhodný!). Digestoř (odsávač par) slouží k odvádění nejen par a nežádoucích pachů vzniklých při vaření a pečení, ale také slouží k odvádění oxidu dusíku, který vzniká při používání plynového sporáku.


Dobrý den, řeším zřejmně podobný problém jako pan Multuš – mám kuchyň 60ma digestoř vedenou na střechu 100mm širokým potrubím dlouhým cca metr,následuje koleno 45st se změnou průřezu z kulatého na obdélníkový a na půdě další koleno st. Obdélníková roura má metry. Velikost varné plochy je většinou centimetrů a tomu odpovídá i velikost, respektive šířka digestoře.

Někdy však můžete narazit na doporučení, že pro lepší odsávání byste měli pořídit širší digestoř , například centimetrů. Ani tato skutečnost se však v našem testu nepotvrdila. Máte-li větší kuchyňské prostory, můžete si pořídit digestoř komínovou.


Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat digestoř. Ta není zasazena do skříňky nad varnou deskou, ale je napojena na potrubí vyvedené mimo kuchyň, například do komínu či větrací šachty. Její část pro odvod par může být částečně odkryta. U této digestoře již můžete zohledňovat design.


Podvěsná digestoř Mora OP 6BR je ukázkovým zástupcem zlaté střední cesty. Dostupná je za mimořádně příznivou cenu, zároveň spolehlivě odvede nahromaděnou páru z kuchyně pryč. Potěší i její elegantní design s přední skleněnou lištou, která ještě zvyšuje účinnost zadržování páry.


Nejprve si zjistěte, jestli můžete horký vzduch vyvést ven. Odtah je totiž nejúčinnější způsob, jak se kuchyňských pachů zbavit. Digestoř v režimu odtahu vyvádí páru odtahovým potrubím, ventilační šachtou nebo komínem ven z bytu či domu.


Pokud tuto možnost nemáte a nechcete řešit stavební úpravy, budete si muset. Jakou si vybrat digestoř ? Také stojíte před otázkou jestli si vybrat odsavač par spíše ke stěně, nebo do prostoru? Která digestoř bude lepší a jaký odsavač par bude lépe fungovat?


Základní rozdělení digestoří je na: Digestoře.

Napsat komentář Zrušit odpověď na koment ář. Recirkulační digestoř je vhodná zejména do menších bytů, ale využívá se především všude tam, kde není možné napojit odsavač par na komín, který páry následně odvede mimo dům nebo byt. Její princip spočívá v tom, že do sebe natáhne znečištěný (zapáchající) vzduch, pročistí ho a takto vyčištěný jej. Netěsnosti : Mezi digestoř a stěnu s odtahovou trubkou by mělo být vložené těsnění.


Kdo ho tam nedal, ten ať se nediví. Jediná skutečně problematická věc je hlučnost. Když digestoř pustíte naplno, pak je slyšet po celém bytě, i na.


Digestoř je pevně spojená se skříňkou a tato skříňka funguje jako rezonátor. Dnes jsem koupila digestoř v KASA. CZ a neveděla jsem jakou si vybrat, vybírala jsem podle vzhledu, ceny… napsala jsem jim mail a během dne mi poradili, zkus to také tak.


Nicméně větší výkon je vždycky lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky