středa 16. září 2020

Záchodová prkénka rozměry

Ve většině případů jsou dnes prkénka součástí záchodových mís a také dělaná přímo na míru. Může se však stát, že se vám prkénko z nějakého důvodu poškodí a výrobce již stejné modely nevyrábí, nebo se nedopátráte značky. WC prkénko, záchodové prkno, záchodová deska na WC. Je jedno, jak jim říkáte.


Ať hledáte pod tím či onakým názvem, najdete je všechny na FAVI. Máme vyhřívané, s pomalým sklápěním, bidetem, brzdou, poklopem, s potiskem, dřevěné i dětská sedátka pro děti. Největší význam při nákupu prkénka mají celkem čtyři rozměry , které je zapotřebí zjistit. Před výběrem zjistěte vzdálenost otvorů (rozteč) pro šroubky, pomocí níž se prkénko upevňuje k míse. Sedátka na záchod se vyrábějí z thermoplastu (měkký, ohebný plast) , duroplastu (tvrdý, křehčí plast) či z MDF potažená PVC fólií.


Populární jsou univerzální sedátka EASY s pomalým a tichým zavíráním a snadnou montáží - sedátko jednoduše nasadíte na trny připevněné na keramiku. Před vlastním nákupem prkénka si změřte následující rozměry stvajícího prkénka popř. Mezi nejdůležitější patří rozteč připevňovacích šroubů (A).


Není snad nic horšího než koupit shodný tvar a doma zjistit, že kvůli jiné rozteči není možné prkénko nainstalovat. WC sedátka výhodně nakoupíte v Koupelny-online. Závěsné WC mísy jsou jednodušší na údržbu, ale náročnější na instalaci, protože vyžadují použití podomítkové nádrže.


Missing: rozměry Proč muži nesklápějí záchodové prkénko? Většina výrobců ovšem záchodová prkénka ke svým modelům nepřikládá. Vybírejte z široké nabídky příslušenství k WC a bidetům – sedátka, prkénka či ovládací tlačítka splachování. Záchodová prkénka , která vaší toaletě sednou. Dávno neplatí, že toaletní prkénko musí být bílé a oválné.


Pořád se jedná o tu nejoblíbenější verzi, ale pro vaši toaletu si můžete klidně vybrat z celé škály barev a různých vzorů i tvarů. Na trhu jsou totiž k zakoupení záchodová prkénka s různou vzdáleností, a tak ne všechna mohou padnout na váš záchod. Dalším důležitým parametrem je vnější šířka a vnější délka od šroubů ke kraji záchodové mísy.


Tím se zvolí velikost samotného prkénka. Zaměřte se také na vnitřní šířku a délku mísy. Nejprve zjistěte značku a tvar keramiky, poté změřte rozteč upevňovacích šroubů a šířku i délku klozetu. Kdo si ještě neprošel koupí záchodového prkénka (správně sedátka), ušetříme mu mnoho času. Neexistuje nic takového jako jeden univerzální rozměr sedátek na všechny typy záchodů.


Proto měřte a nakreslete si přesné rozměry současného prkénka. Nákres a metr si vezměte do obchodu, případně si rozměry zkontrolujte. Dalšími důležitými rozměry jsou vnější délka a šířka, totéž platí o rozměrech sedacího otvoru. I když se ale tyto parametry dodrží, nemusí přesně odpovídat tvar. Vnější rozměry (šířka, délka).


Vnitřní rozměry , šířka, délka). Celková délka prkénka , tedy od pantů po nejdelší bod prkénka. Jmenované rozměry , které doporučujeme řádně přeměřit, můžete vidět na následujícím příkladu.


Roli hraje i zvolení pantů, které umožňují přichycení sedátka k záchodové míse. Ať už půjdete do obchodu nebo nakoupíte u nás online, tyto rozměry jsou nejdůležitější pro výběr padnoucího sedátka. Podle vzhledu koupelny, použitých barev se zamyslete nad správným vzhledem. Bílé prkénka jistě nikdy neomrzí, ale můžete být i odvážnější a vybrat si barevnější dekory. XL používá soubory cookie, aby zlepšila váš uživatelský zážitek a mohla vám poskytnout relevantnější reklamu.


Tyto soubory cookie také umožňují nám a třetím stranám, abychom mohli sledovat vaše nákupní chování na internetu na našich webových stránkách i mimo ně a shromažďovat údaje o něm. Rádi ladíte stylovost interiéru až do posledního detailu? Díky systému Fix-Clip lze celé sedátko jedním pohybem namontovat ale i sundat.


Usnadňuje tak čištění a zlepšuje hygienu na toaletě. Díky nastavitelnému rozpětí pantů pasuje sedátko Wenko na všechny standardní rozměry. Systém Easy-Close je geniální vynález, který omezí partnerské hádky ohledně zvednutého záchodového prkénka na minimum.


Stačí jen lehké pošťouchnutí a prkénko se samo a bez hluku sklopí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky