pondělí 10. srpna 2020

Výška digestoře nad varnou deskou

Nejdůležitější je vzdálenost digestoře od pracovní desky. U modelů se šikmým sklem je možné tuto výšku snížit tak, aby spodní hrana digestoře byla nad elektrickou deskou min. Varná plocha by měla být užší než digestoř.


Vhodná výška digestoře nad varnou deskou Vhodná výška záleží na tom, jestli vlastníte plynovou nebo elektrickou varnou desku. Další věcí, kterou je třeba dodržet při montáži digestoře , je zvolit vhodnou vzdálenost od varné desky.

Dôležitým faktorom je vzdialenosť odsávača od varnej plochy – pri väčšej. Při umístění spotřebičů nad sebou se doporučuje výška dna. Zároveň se tím vyvarujeme některých do nekonečna se opakujících chyb, kterými jsou: digestoř s neodpovídajícím výkonem, nevhodné výšky i délky pracovních. U digestoře je potřeba si nejdříve uvědomit že to je stroj, který by krom estetického hlediska měl být i funkční a tichý. Dále že se nikdy nemůže přizpůsobit digestoř nábytku, ale vždy nábytek odsavači par.


A to jak kvůli bezpečnosti, tak i funkčnosti. Moderní kuchyně s digestoří nad ostrůvkem Autor: Connoman.

První digestoře byly vyrobeny z plexiskla, ale často docházelo k haváriím. Důvodem byl fakt, že se vařilo na plynových sporácích a výška se přizpůsobovala výšce člověka. Ráda bych poprosila o názory ohledně umístění digestoře.


Zdá se mi to příliš, ale prý by se mohlo narazit na plynaře, kteří to pak odmítnou zapojit. V návodu výrobci uvádějí doporučenou vzdálenost digestoře nad varnou deskou. Dalším důležitým hlediskem je šířka odsavače par, jež se musí alespoň rovnat šíři varné desky, v lepším případě ji může přesahovat. Plynár sa postará o umiestnenie plynovej rúry podľa normy vo výške cm. Už pri plánovaní kuchyne by malo byť jasné, či nebude na stene za linkou vedené potrubie.


Typ digestoře volte podle toho, kam ji chcete umístit. Máte-li například nad varnou deskou závěsnou skříňku, bude se vám hodit vestavná podvěsná digestoř, pro umístění nad ostrůvkem to bude zase ostrůvková a podobně. Zjistěte, jestli máte možnost venkovního odvádění. Nástěnné digestoře jsou velmi oblíbené a připevňují se přímo na stěnu nad varnou deskou.


Digestoře nad úrovní hlavy patří k nástěnným digestořím, vyznačují se však zvláštní konstrukcí. Montují se na stěnu šikmo, abyste se o ně nemohli uhodit hlavou. Barový pult patří do hospody, ne do kuchyně.


Maximální výška pro umístění mikrovlnky se uvádí do 1cm.

V případě digestoře je její umístění různé. Jakmile je nutné odsávat páru, vysune se malý a tenký přední panel digestoře. Dobrý den, minimální bezpečnostní vzdálenost mezi varnou deskou a digestoří je cm.


Tento údaj bývá uveden v návodu k použití. Pokud intalujete odsavač níž, vystavujete se riziku poškození digestoře , v horším případě riziku vznícení tukových filtrů a samozřejmě nebudete moci uplatnit záruku. Digestoře se šikmým sklem – zde je možné vzdálenost spodní hrany digestoře od varné. Nový šikmý tvar zaručuje velmi efektivní sání.


Ale i tak se vždy řiďte doporučeními výrobce a také dispozicemi vaší kuchyně. Osobně bych sestavil kuchyň s digestoří a pak proboural otvor tak, aby se to dalo pohodlně propojit. Pokud ještě nemáte vybraný odsavač, měla by být zásuvka umístěna asymetricky od středu digestoře - na levé nebo pravé straně.


Výška Digestoře nad varnou El.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky