úterý 12. ledna 2021

Yixing konvička

Konvička působí velice pěkně, má poměrně silné stěny. Víčko těsní a konvička teče rychle. Na spodku konvičky a víčka je značena razítkem výrobce.


Sítko v hubičce je tvořeno. Je důležité, aby konvička byla používána jen pro jeden druh čaje, aby nedocházelo k mísení chutí a vůní s ostatními čaji a čajovými nápoji. Na bocích je vyrytý motiv hroznového vína a kaligrafie.


Díky většímu objemu je vhodná spíše k přípravě zelených a bílých čajů. Historie i-singské keramiky sahá až do období vlády dynastie Sung. Keramika YiXing (neboli keramika isingská) je v podstatě první keramika, jež se používala k přípravě čaje. Poprvé byla vyrobena na přelomu 15.


Yixing - Konvičky z purpurové hlíny. Yi-Xing v provincii Ťiang-su v Číně. Surovinou pro výrobu byla a je dodnes tzv.


Sympatická a především kvalitně řemeslně zpracovaná konvička z vysoce porézní hlíny. Pěkná konvička z červené hlíny s kaligrafií na bocích. Poměrně rychle teče, víčko těsní. Vnitřní sítko v hubičce je tvořeno dostatečným počtem dírek. A ty kombinace jsou subjektivní, každému se líbí něco jiného, takže si myslím, že se nedá říct, která konvička se hodí k jakému čaji.


Nechal bych to na čistě uživateli. Ne že to je přímo falzifikát, ale. Tradiční čínská konvička. Hnědá yixingová konvička.


On-line obchod s keramikou a porcelánem pro milovníky a příznivce čaje a čajových obřadů. Objem konvičky je 320ml. Japonská keramická sada. Starožitná bizen keramika.


Jedinečná keramická kyushu. Kameninová konvička 1ml. Světlá konvička s engobou. Historie yixingské keramiky (a stejně tak místní keramiky čajové) sahá mnoho set let nazpět. Konvičky z kvalitní yixingské hlíny si časem získávaly větší a větší oblibu díky svým zcela mimořádným vlastnostem, kdy kombinace typu hlíny, tvaru konvičky, síly stěny, kvality zpracování a typu a kvality výpalu velmi výrazně ovlivňuje vlastnosti nálevu, který v. Zajímavá tmavá yixingská konvička.


Kvalitu provedení posuďte sami na přiložených fotografiích. Váš eshop s tradičním čínským čajovým příslušenstvím. Gong Fu (Kung Fu) Čajové soupravy a moře.


Jednoduché čajové soupravy pro všední pití čaje. Expedice do druhého dne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky